Misofoni:

Andrea (32) tåler ikke datterens spiselyder

Og hun er langt fra alene. Over 500 000 nordmenn sliter med samme lidelse.

MISFONY: Andrea klarer ikke lyden av andre som spiser, så på jobb for eksempel, kan hun ikke spise med kollegene sine. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen
MISFONY: Andrea klarer ikke lyden av andre som spiser, så på jobb for eksempel, kan hun ikke spise med kollegene sine. FOTO: Marianne Otterdahl-Jensen Vis mer
Publisert

Andrea Kluck (32) bor i Skien sammen med sin samboer og deres døtre Nora (2,5 år) og Tuva (2 måneder). Akkurat nå er hun i mammapermisjon med minstejenta. Hennes smattelyder er bare søte. Slik var det da storesøster var baby også, det er verre nå.

Både samboerens og datterens spiselyder kan gå gjennom marg og bein på Andrea. Det setter seg mest i nakken, der hun føler at musklene knyter seg sammen. Andrea går jevnlig hos fysioterapeut på grunn av rygg og bekken, som hun slet veldig med under svangerskapet. Nakken har hun alltid slitt med, men har ikke koplet nakkesmertene til ubehaget med lydene.

Det er ikke så mange som vet om problemet, Andrea vil ikke at andre skal oppføre seg annerledes bare fordi hun er til stede. Løsningen blir ofte at Andrea putter fingrene i ørene. Hun er overfølsom for lyd, og er ikke stolt av det, synes heller det er litt flaut.

– Det er ingen andre i familien som har denne utfordringen og jeg aner ikke hvor den kommer fra, sier Andrea og sukker.

– Stort sett går det greit, men jeg må planlegge for å unngå de verste situasjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer