Borreliose

Anette kunne ikke se. «Det er fordi du blør fra øynene», svarte ambulansearbeideren

Hytteturen fikk uante konsekvenser for 33-åringen.

BORRELIOSE: Anette ble alvorlig syk etter et flåttbitt, og fikk diagnosen borreliose i utlandet. Foto: Ida Bergersen
BORRELIOSE: Anette ble alvorlig syk etter et flåttbitt, og fikk diagnosen borreliose i utlandet. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert i august 2021:

- Det har vært helvete på jord. Helt grusomt, sier Anette Kristiane Sæther (33).

Anette har alltid vært veldig aktiv. Hun har jobbet som personlig trener i 10 år, i tillegg til å konkurrere i thaiboksing. Det var en stor del av livet hennes, men alt snudde for to år siden. Etter dette, har hun ikke trent én eneste gang.

Det er vanskelig å se at Anette har vært så alvorlig syk. Hun smiler bredt når hun tar oss imot, og latteren sitter løst. Det mørke håret er satt opp i en stram hestehale. Vi setter oss ned ved spisebordet på kjøkkenet, og hun tilbyr noe å drikke. Deretter tar hun frem en notatbok, for å få med alle detaljer.

Det hele startet sommeren 2019. Anette var på hytta i Tønsberg, da hun oppdaget at hun ble bitt av flått på innsiden av låret. Hun fikk det klassiske, røde utslettet (Erytema migrans), som er det vanligste symptomet på borreliose.

- Jeg visste at jeg måtte til lege og be om å få antibiotika. Da jeg kom dit, avfeide han at det var snakk om borreliose. Man velger jo å tro på det, så jeg gjorde det, og dro hjem igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer