PNES

– Anfallene er alltid vonde og jeg har hatt både brudd, sår og hjernerystelser på grunn av dem

Celine (23) har PNES og kan få anfall flere ganger om dagen. Hun har assistenter 24/7, og de har alltid med seg en hjelm slik at hun ikke skal skade seg.

PNES: Midt i en skoletime i mai 2017 segnet Celine bevisstløs om og havnet i store kramper. Det viste seg at hun hadde diagnosen PNES (Psykogene ikke-epileptiske anfall). FOTO: Jenny Olsen Lie
PNES: Midt i en skoletime i mai 2017 segnet Celine bevisstløs om og havnet i store kramper. Det viste seg at hun hadde diagnosen PNES (Psykogene ikke-epileptiske anfall). FOTO: Jenny Olsen Lie Vis mer
Publisert

– Jeg har lite privatliv, og kan ikke engang låse døra når jeg går på do, sier Celine Skotvedt Kallevig på telefon fra Jessheim, der hun bor i en kommunal leilighet.

Mamma Line Skotvedt Kallevig (46) er sammen med henne. Foreldrene bor bare en kilometer unna. Celine forteller om en herlig barndom med mamma, pappa og lillesøster. Søstrene var på elitenivå innen drill, de var på landslaget og deltok både på EM og VM. Foreldrene fulgte dem opp, og det ble mange turer i inn- og utland. For Celine tok det en brå slutt.

Skulle være flink pike uansett

Hun forteller nøkternt at hun aldri har vært en populær jente, men at det heller ikke var så viktig for henne. Hun har alltid hatt noen få, nære venner, og det har vært nok. Hun sier at hun som liten var litt lubben og glad i å pynte seg.

– Da jeg gikk på barneskolen kom jeg ofte med fine klær og en frisyre jeg hadde gjort meg flid med. Dette ble lagt merke til av medelevene, og ikke i positiv betydning, sier Celine.

– På slutten av barneskolen, hele ungdomsskolen og på videregående var jeg ekstremt opptatt av å være flink pike på absolutt alle områder. Jeg satte utrolig høye krav til meg selv, alt måtte være perfekt. Kanskje en kombinasjon av alt dette gjorde at jeg ble utestengt av mange og mobbet av noen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer