- Hvis man tenker positive tanker, utstråler man det, og drar til seg positiv oppmerksomhet, sier Anine Stang.  Foto: Rickard L. Eriksson
- Hvis man tenker positive tanker, utstråler man det, og drar til seg positiv oppmerksomhet, sier Anine Stang. Foto: Rickard L. Eriksson Vis mer

Kk Portrett

Anine Stang: - Jeg så livet mitt rase sammen

Den norske popstjernen lærte mye om seg selv de to årene hun måtte går med korsett.

Publisert

– Det begynte med at mamma syntes jeg hadde så dårlig holdning. Jeg hadde ikke reagert på det selv i det hele tatt. Hun maste om at jeg skulle rette opp ryggen, mens jeg syntes jeg hadde rettet den opp, sier popstjernen Anine Stang. 

På Rikshospitalet konstaterte de at Anine hadde skoliose, en tilstand der ryggraden er bøyd sideveis og rotert tredimensjonalt.

– Jeg hadde aldri hørt om det før. De kunne ikke finne noen årsak til det heller.

Livet raste sammen

Men på sykehuset skjønte Anine at det var alvor.

«Dette her må du gå med», sa de, og viste fram et korsett i hard plast som dekker halve kroppen, oppunder armen på den ene siden og ned til midten av rumpa, sier Anine og viser.

TØFFE ÅR: - Det var tøft å måtte gå i posete klær mens venninnene brukte MIss Sixty-bukser, sier Anine Stang. Foto: Rickard L. Eriksson
TØFFE ÅR: - Det var tøft å måtte gå i posete klær mens venninnene brukte MIss Sixty-bukser, sier Anine Stang. Foto: Rickard L. Eriksson Vis mer

Korsettet skulle hun ha på seg 23 timer i døgnet i minst to år. Den eneste gangen hun fikk ta det av, var når hun skulle dusje.

Da så jeg livet mitt rase sammen. Jeg gråt og gråt, jeg klarte bare ikke å slutte.

Og det skulle bli enda verre: Legen fortalte at Anine ikke ville kunne danse igjen, og at hun egentlig bare kunne glemme å synge også.

LES OGSÅ: Unge jenter er vakrere enn de tror

Tok av korsettet

– Det var umulig, jeg fikk jo knapt puste i korsettet. Jeg gikk ikke opp ett gram de to årene ettersom jeg nesten ikke kunne spise. Det var moderne med Miss Sixty-jeans og magetopper, og jeg måtte gå med store gensere og lange skjørt. Bukser kunne jeg ikke ha, ettersom korsettet var så bredt over hoftene. Jeg ble uformelig også. Jeg så helt rar ut.

Bare tanken på ikke å få danse eller synge var uutholdelig. Til slutt bestemte hun seg for å jukse litt og tok av seg korsettet når hun danset.

– Jeg følte at dette ikke skulle få lov til å stoppe meg. Jeg valgte at det ikke skulle gjøre det, sier Anine.

LES OGSÅ: Bjørn Eidsvåg gråt av lettelse

Les mer om Anine i KK10 i salg fra 7. mars Foto: KK
Les mer om Anine i KK10 i salg fra 7. mars Foto: KK Vis mer

Det ytre ikke viktig

– Selv om det var tøft, taklet jeg det egentlig ganske bra. Jeg hadde jo ikke noe annet valg. Jeg lærte mye om meg selv i de årene, og korsettet fikk meg til å se andre som kanskje falt litt utenfor.

- Jeg oppdaget at det ytre ikke er viktig. Det er det man har inni seg og det man utstråler som betyr noe.

Da hun var 16, kunne hun endelig ta av korsettet

De siste årene har Anine likevel blitt verre igjen, nesten til slik hun var før hun fikk korsettet. Men det tar hun med stor ro.

– Det var mange år jeg var redd for at det skulle bli enda verre, men nå er jeg ikke det. Jeg tror det er viktig å fokusere mer på helingsprosessen. Jeg vet at jeg må trene. Blir jeg syk, for eksempel, og ligger lenge i  sengen, kjenner jeg det i ryggen. Det er så viktig å trene, ha muskler og være bevegelig. Jeg fokuserer på det.

Hele dette intervjuet finner du i KK utgave 10, som er i salg fredag 7. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer