Polyamori:

Anja definerer seg verken som mann eller kvinne

– Jeg liker å kalle meg kjønnsflytende, sier Anja Reknes (27). Hen har to kjærester, og har funnet sin egen oppskrift på lykke.

POLY: - Kjærlighetslivet mitt ble mye bedre etter at jeg fant ut at man kan leve polyamorøst. FOTO: Geir Dokken
POLY: - Kjærlighetslivet mitt ble mye bedre etter at jeg fant ut at man kan leve polyamorøst. FOTO: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Anja vokste opp på en liten plass i Sogn. Hen valgte venner ut fra personlighet, hvilket kjønn de hadde var uinteressant. I niende klasse kom hen ut som bifil, og møtte forståelse både hos venner og familie.

Som 16 åring flyttet Anja hjemmefra for videre skolegang. Hen hadde kjærester av begge kjønn, men bare én av gangen. Det var først som 20-åring, da Anja bodde i kollektiv i Kristiansand, at ting endret seg.

Kjærlighet og respekt

– Jeg hadde ikke kjæreste de årene jeg studerte filmvitenskap i Kristiansand. Men jeg hadde svært gode venner i kollektivet der jeg bodde. Vi snakket mye om kjærlighet og forhold. Dette var med på å skubbe vekk tenåringsideen om hvordan kjærlighet fungerte, sier Anja.

– Jeg fikk øynene opp for at det fantes flere muligheter enn den tradisjonelle kjernefamilien.

Anja forsto i denne perioden at kjærligheten kommer fra samme plass, uavhengig av forhold og fysisk intimitet. Hen differensierer ikke når det gjelder grad av kjærlighet. Det viktigste for Anja er å føle kjærlighet til mennesker hen har rundt seg, uansett hvilket forhold hen har til dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer