Narkoman Sønn

Ann-Maris sønn ble narkoman som 12-åring

I perioder gjorde rusen Alexander (24) så aggresiv at han ikke var velkommen hjem.

TAR ANSVAR: Livet går opp og ned for Alexander, men til forskjell fra tidligere vet han hvordan han skal takle det. – Jeg tar ansvar for mitt eget liv og vet hva jeg må gjøre for å utvikle meg i riktig retning. Støtten fra mamma og Jan gjør meg motivert, sier han.
TAR ANSVAR: Livet går opp og ned for Alexander, men til forskjell fra tidligere vet han hvordan han skal takle det. – Jeg tar ansvar for mitt eget liv og vet hva jeg må gjøre for å utvikle meg i riktig retning. Støtten fra mamma og Jan gjør meg motivert, sier han. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Det er 1. september 2014: Ann-Mari Romul (45) har grått store deler av dagen. Hun er både spent og nervøs. Hun har ikke sett sønnen på tre måneder – han har vært på ekspedisjon. Nå venter hun på kaia i Stavanger.

Da Alexander går i land, får han øye på moren. Hun står der med et flagg i hånden. Synet gjør ham blank i øynene. Og Alexander, som alltid har lagt lokk på følelsene sine, kjenner for første gang etter. Tøffe gutter kan også gråte.

LES OGSÅ: Mistet mamma til alkoholen

Et rusfritt liv

Et nytt liv ligger foran ham. Han er rusfri.

– Jeg har vært så langt nede at jeg har tenkt: «Er det noen vits?» Men så er det akkurat som en stemme har sagt til meg: «Hold ut, Alexander, dette skal ikke vare for alltid!» Tanken på at jeg én dag skulle få et rusfritt liv, har holdt meg oppe, sier Alexander Hansen (24) fra Klæbu.

Allerede på slutten av barneskolen begynte han å pushe grenser. På ungdomsskolen eskalerte det. Han skulket skolen, og som 12-13-åring begynte han å ruse seg. I niendeklasse måtte han gjøre samfunnstjeneste for hærverk. Konfirmasjonspengene, som kamerater brukte til moped, brukte Alexander på bøter. Hver gang Ann-Mari tok opp med sønnen «at nå måtte det ble en endring», forsvant han lenger bort fra henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer