Føflekkreft

Anna Kristina (40) fikk føflekkreft 20 år etter at hun ble solbrent

- Jeg husker hvor merkelig det var da jeg gikk ut fra klinikken og livet utenfor bare fortsatte som normalt. Folk gikk på gaten, bilene kjørte forbi - som om ingenting hadde skjedd, og der sto jeg med kreft.

KREFT: Kun 33 år gammel fikk Anna Kristina føflekkreft med spredning - 20 år etter at hun ble ordentlig solbrent på sydenferie. Nå er hun friskmeldt etter mange og lange behandlinger, men går fortsatt på kontroller med jevne mellomrom. FOTO: Astrid Waller
KREFT: Kun 33 år gammel fikk Anna Kristina føflekkreft med spredning - 20 år etter at hun ble ordentlig solbrent på sydenferie. Nå er hun friskmeldt etter mange og lange behandlinger, men går fortsatt på kontroller med jevne mellomrom. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Anna Kristina Lejdelin (40) var 33 år gammel da hun fikk påvist føflekkreft på ryggen. Det hele begynte med en liten utvekst, veldig lik en helt alminnelig vorte. Hun tenkte aldri på at det kunne være noe alvorlig, så da hun for eksempel skulle feire nyttårsaften satte hun bare et plaster over så det ikke skulle se stygt ut under en kjole med dyp rygg.

Én uke inn i det nye året fikk hun seg derimot en overraskelse. Da hun satt på jobb begynte nemlig blodet å renne fra «utveksten» og nedover ryggen. Hun dro til legen med en gang og fikk den fjernet, før hun dro hjem igjen - lykkelig uvitende om beskjeden hun skulle få et par uker senere.

Hun var jo tross alt bare 33 år, så det kunne umulig være noe skummelt, tenkte hun.

- Men da jeg kom tilbake til legekontoret og kjapt skulle gå innom for å fjerne stingene, sa hun som satt i resepsjonen at jeg skulle gå og sette meg på venterommet til legen.

Legen hadde sagt at han absolutt måtte snakke med henne på tomannshånd.

- Med en gang jeg fikk den beskjeden skjønte jeg at det var noe galt. Det var helt merkelig, men det ble plutselig så åpenbart, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer