Økonomi:

Anne Berit (35) : - Da jeg fikk kredittkortregningen, ble jeg redd og flau

35-åringen trodde hun hadde kontroll over familieøkonomien.

VOND FØLELSE: - Det føltes som om jeg hadde ført familien min ut i utrygghet, sier Anne Berit åpenhjertig til KK. Foto: privat.
VOND FØLELSE: - Det føltes som om jeg hadde ført familien min ut i utrygghet, sier Anne Berit åpenhjertig til KK. Foto: privat. Vis mer
Publisert

Anne Berit Grostad (35) sin historie med penger er nok ganske lik mange andre sin. Hun ble voksen, etablerte seg, fikk stadig høyere inntekt og unnet seg mer og mer. Det å unne seg fine ting føltes som en del av det å bli voksen og leve et godt liv.

Samtidig var hun opptatt av å ikke sløse, hun handlet gjerne på salg og sjekket prisene før hun handlet noe.

Hun trodde hun hadde kontroll på økonomien, helt til hun fikk en skyhøy kredittkortregning i posten.

- I høstferien i 2018 tok jeg med familien min på ferie til Krakow, og jeg valgte det stedet fordi det er så billig der. Vi shoppet i billige butikker og spiste på billige restauranter, og tenkte at vi var fornuftige, forteller Anne Berit til KK.

Sjokket ble derfor stort da de kom hjem fra ferien og åpnet kredittkortregningen.

Hadde ingen penger igjen

- Det viste seg at den billige turen var blitt veldig dyr, fordi summen av alle de små kjøpene ble så høy. Da jeg fikk kredittkortregningen ble jeg redd og flau fordi vi ikke hadde bedre kontroll. Vi måtte tømme alle sparekontoene og bufferkontoen vår for å betale for ferien, og etterpå hadde vi ingenting igjen, forteller Anne Berit åpenhjertig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer