Anne Grethe ble skutt av eksmannen

Anne Grethe Solberg (64) mangler en arm og har en defekt hofte, men lar seg ikke definere av begrensningene. – Jeg lever og har hodet i behold, det er jeg enormt takknemlig for, sier hun.

VELGER Å SE LYST PÅ LIVET: I 2006 ble Anne Grethe skutt av eksmannen sin, men kom fra det med livet i behold. Foto: Jon Richard Nygaard
VELGER Å SE LYST PÅ LIVET: I 2006 ble Anne Grethe skutt av eksmannen sin, men kom fra det med livet i behold. Foto: Jon Richard Nygaard Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Anne Grethe Solberg feirer to bursdager, det har hun gjort i 16 år. Takket være nødetatene og et fantastisk akutteam på Ullevål sykehus, overlevde hun mirakuløst drapsforsøket 10. august 2006. Det var eksmannen som skjøt, men Anne Grethe ønsker ikke å gå i detaljer om episoden.

Hun formelig sprudler av livsglede gjennom skjermen, der hun snakker med Vi.nos journalist på Teams.

– Jeg vil heller hjelpe mennesker som tar med seg fortiden inn i nåtiden, og lar fortiden være med dem resten av livet, sier Anne Grethe med iver i stemmen.

Denne tematikken kan hun mye om, både fra egen erfaring og fra sin utdanning. Anne Grethe er utdannet organisasjonssosiolog med PhD i fagfeltet kjønn og ledelse fra Universitetet i Oslo. Hun driver sitt eget coachingselskap, og er forsker ved AFI, Arbeidsforskningsinstituttet. Dessuten er hun sertifisert instruktør i mindfulnessmeditasjon.

Vi tar et kjapt tilbakeblikk på den skjebnesvangre augustdagen i 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.