Bipolar:

Anne Lene (36) har bipolar lidelse og behandles med elektrosjokk

- At det finnes en slik behandling, der jeg blir bedre mens jeg sover noen minutter, er en trygghet for meg.

BIPOLAR: – I 2012 ble jeg akutt alvorlig syk og lagt inn på det som da het Lier psykiatriske sykehus. Der fikk jeg diagnosen bipolar lidelse type 2. FOTO: Astrid Waller
BIPOLAR: – I 2012 ble jeg akutt alvorlig syk og lagt inn på det som da het Lier psykiatriske sykehus. Der fikk jeg diagnosen bipolar lidelse type 2. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glade bjeff høres da vi ringer på hos Anne Lene Fredriksen på Åskollen ved Drammen. Cairnterrieren Åke (7) ønsker velkommen sammen med matmor. Ektemannen er på jobb og sønnene på 17 og 11 år er på skolen.

Ingen kan se på Anne Lene at hun har en psykisk lidelse. Hun ser tvert imot ut til å strutte av sunnhet og livsglede. Men hendene, som hun ikke klarer å holde i ro, røper at hun strever. Det er bare et par uker siden hun ble utskrevet fra Blakstad psykiatriske sykehus.

Solid nettverk

Anne Lene og mannen Johan bor i barndomshjemmet hans, et steinkast fra barndomshjemmet til Anne Lene. De to har kjent hverandre fra de var barn, og de var faktisk kjærester på barneskolen.

– Vi ble tatt for klining i skolegården og måtte til rektor, forteller Anne Lene og ler.

– Kjæresteriet gikk over, men vi fortsatte som gode venner på ungdomsskolen. Litt senere ble vi kjærester igjen, flyttet sammen, fikk to sønner og giftet oss. Johan har vært min aller beste støttespiller i alle år. Det er mye som faller på ham når jeg er dårlig, men har aldri klaget. Det har ikke sønnene våre heller. Begge er forståelsesfulle og viser at de ønsker å hjelpe meg når jeg er dårlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.