Anne Marie Ottersen

Anne Marie om Amalies jul: – Vi var euforiske!

- Jeg tenkte at her har jeg skutt gullfuglen.

BARNDOMSMINNER: Anne Marie har elsket julen fra hun var liten og hele familien skapte tradisjoner sammen i hjembyen Kongsberg. FOTO: Astrid Waller
BARNDOMSMINNER: Anne Marie har elsket julen fra hun var liten og hele familien skapte tradisjoner sammen i hjembyen Kongsberg. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Vi møter den anerkjente skuespilleren på en hyggelig kafé rett før julestria topper seg. Anne Marie Ottersen (76) holder seg usedvanlig godt der hun kommer gående inn med et bredt smil og røde lepper.

Hun har lang fartstid i skuespillerbransjen, og noe av det hun husker best er rollen som Amalie i julekalenderen Amalies jul. Den ble sendt for første gang på NRK i 1995 og har siden den gang blitt vist i flere år i adventstiden til manges store glede.

76-åringen får stadig meldinger fra unge foreldre som sier at de har vist julekalenderen via NRKs nettspiller til egne barn, og sier at den står seg like godt i dag. Noe av det som går igjen, er at kalenderen er koselig, og ikke preget av elendighet og skumle momenter slik noen av nykommerne gjør. Og det er nettopp det Amalies jul er – koselig.

Ville ha med «Amalie» hjem

Hun har lagt merke til at barn kan ha problemer med å skille mellom karakter og skuespilleren bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer