Anne Mette Tveiten

Anne Mette (42) opplevde ekstrem prolaps

Valgte bort modell-livet for å hjelpe andre. Men hun måtte nesten bli lam og miste hus og jobb, før hun fant virkelig glede.

LYKKE: - Å ha god råd, en fantastisk jobb, hjem og helse - det er jo ikke lykke. Lykke er at du tør å stå i det du må stå i og kjenne at du står trygt, sier Anne Mette Foto: Gry Traaen
LYKKE: - Å ha god råd, en fantastisk jobb, hjem og helse - det er jo ikke lykke. Lykke er at du tør å stå i det du må stå i og kjenne at du står trygt, sier Anne Mette Foto: Gry Traaen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cato-senteret, 2014. Anne Mette Tveiten ligger i en sykehusseng og lar tårene renne.Hun har gått gjennom tre ryggoperasjoner. I over ett år har hun levd med intense smerter, og hun har bedt om hjelp, men ikke fått den. Og nå har legene sagt at hun aldri vil få tilbake livet hun pleide å leve, men må ha rullator eller krykker for å fungere i hverdagen.

En gang var hun Frøken Norge og levde modell-­livet i Europa og Hollywood. Det var et bevisst valg å hoppe av, og heller dra hjem til lille Tveit, utenfor ­Kristiansand, for å drive med trenings- og helsehjelp for andre. Hun har bygget opp sin egen bedrift, stått på barrikadene for sunn helse og fysisk aktivitet. 

LES OGSÅ: Judit (42) fikk kreft for andre gang

Men nå som hun ikke engang kan gå? Hvem er hun nå? 

– Jeg følte at jeg hadde mistet hele min identitet. Hvordan skulle jeg kunne bidra til å hjelpe andre, sier Anne Mette (42) hjemme på verandaen i Kristiansand. Solen varmer, og fra trampolinen på framsiden av huset høres glade barnestemmer. Anne Mette har funnet fram gamle bilder og avisoppslag av en ung blondine som poserer for kamera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer