<strong>ANNE RIMMEN:</strong> Hun understreker at folk flest ser en sminket versjon av henne. Joggebuksa med rumpe og knær forblir gjemt for kameralinsene. Foto: Astrid Waller
ANNE RIMMEN: Hun understreker at folk flest ser en sminket versjon av henne. Joggebuksa med rumpe og knær forblir gjemt for kameralinsene. Foto: Astrid Waller Vis mer

Anne Rimmen

Anne Rimmen (34) om gravidemager og jente-misunnelse

- Jeg irriterer meg over jenter som ikke klarer å glede seg over andre jenter.

Publisert
Sist oppdatert

Hun påstår hun er født med danske skigener, klønete og pysete. Så da spørs det da, om babyen i magen arver hennes, eller barnefaren, motocrosskjører Ailo Gaups, idrettstalent. Én ting er i hvert fall Anne Rimmen sikker på – hun skal bli en streng, men kjærlig mor. Men perfekt? No way!

<strong>IKKE LENGE BARNLØS:</strong> Anne Rimmen går sin siste barnløse påske i møte. Skal hun ligge i ro med beina høyt, må hun gjøre det nå. For i sommer kommer babyen ... Foto: Astrid Waller
IKKE LENGE BARNLØS: Anne Rimmen går sin siste barnløse påske i møte. Skal hun ligge i ro med beina høyt, må hun gjøre det nå. For i sommer kommer babyen ... Foto: Astrid Waller Vis mer

Det var nesten så vi gulpet. Intervjuavtalen var inngått for lenge siden. Men så, på Annes instagramprofil i februar: Et bilde av en babybody! «Enda godt vi skal bli foreldre til sommeren, ellers hadde det vært upassende å gi oss babypysj i gave. Hurra!» skrev hun der. For en gavepakke til en journalist, tenkte vi. Hva føler du NÅ, Anne Rimmen?

– Det er litt overveldende hele greia. Det tok noen uker før jeg klarte å ta det innover meg, og det er fortsatt litt uvirkelig. Men jeg gleder meg veldig. Men det er rart å ha en familiesituasjon der selv han på Joker’n vet at du er gravid.

Men aller først: Skiskyting. I disse dager slever skiskyttere fra hele verden seg gjennom runde på runde i Holmenkollen, med dundrende puls skytes det på disse ørsmå hullene. Vinnerne bejubles, taperne analyseres – og til å formidle dramaene i løypa til vår skisportgale nasjon – i et glass-studio på selveste Karl Johan: Ei helt vanlig jente fra Porsgrunn. Med danske skigener.

– Det er alltid kjempegøy med de store mesterskapene, det er dem både vi og utøverne jobber mot. Kombinasjonen av mine danske gener og det at jeg er pysete, gjør meg veldig klønete. Men det at jeg er så klønete i idrett selv, gjør at min be­undring for sportsutøverne er veldig ekte, ler Anne.

Ennå kan Anne huske sin aller første vakt som sportsanker i Dagsrevyen i 2007, der hun insisterte på at Karen-Marie Ellefsen måtte være med inn i studio, i tilfelle dånedimpen. 

– Jeg har en veldig respekt for Dagsrevyen. Det var ganske stort med fem minutter på skjermen da, å plutselig leke med de store. Det var skummelt for lille meg. 

Happy-go-lucky er et uttrykk som går igjen i flere intervjuer med henne, som etter å ha studert journalistikk og danset på høyttalerne i Australia, fikk jobb i Telemark TV i Skien. En liten redaksjon der alle måtte gjøre alt, og der Anne gladelig takket ja til å dekke idrettsarrangementene de fleste andre helst prøvde å snike seg unna. Men derfra – til å bli hanket inn som sportanker i TVNorge – dernest til NRK, der hun også har fått lede monsterrigg som Idrettsgallaen og Melodi Grand Prix, har det handlet aller mest om noe så enkelt og noe så kjedelig som beinhard jobbing

Og så lekende lett har hun likevel fått det til å se ut, der hun alltid framstår som topp forberedt og evig smilende, at vi tillater oss et litt halvfrekt spørsmål – som skal føre oss inn i et herlig overraskende spor. 

Har du noen gang fått høre at du er irriterende perfekt?

<strong>SAMMEN I 7 ÅR:</strong> Anne Rimmen og Ailo Gaup har vært sammen i syv år. Nå venter paret barn.
SAMMEN I 7 ÅR: Anne Rimmen og Ailo Gaup har vært sammen i syv år. Nå venter paret barn. Vis mer

– Jeg føler jeg er langt fra det. Folk ser jo bare en sminka versjon av meg.

Anne tenker seg litt om, som om hun må samle seg litt for å ta sats: – Jeg irriterer meg over jenter som ikke klarer å glede seg over andre jenter. Som irriterer seg over at Fotball­frue hadde vaskebrett rett etter fødselen. Jeg synes vi er lite gode til å støtte hverandre. Istedenfor å heie på hverandre, rakker vi ned på hverandre. Skulle jeg på mirakuløst vis ha vaskebrett noen dager etter fødselen, kan du være trygg på at jeg hadde lagt det ut. Selvsagt var det en kjempeglede for henne. Også ble det så mye spe­takkel. Kan ikke folk bare slappe litt av? 

Det er mulig det er hormonene som snakker. Men mye tyder på at denne lille brannfakkelen kommer rett fra hjertet. Misunnelse er noe Anne selv har kjent på kroppen. 

– Jeg vil ikke fortelle detaljert om det, men jeg har flere ganger merket en dårlig stemning. Du blir bare lei deg. Først etterpå skjønner man at det handler om misunnelse. Alle vil jo ha de morsomme jobbene. Jeg har fått noen muligheter ikke alle har fått – men jeg har jobbet hardt for dem. Jeg føler ikke at jeg har fått noe gratis. 

Bak det store smilet skjuler det seg en perfeksjonist som krever mye både av seg selv og teamet rundt.

– Jeg er veldig nøye med jobben min. Jeg er åpen for at alle kan gjøre feil – men slurv. Det tåler jeg ikke. 

Hva gjør du da, kjefter du?

– Nei, jeg kjefter ikke … 

Men så begynner Anne å le, og kommer tydelig på opptil flere episoder der den slags har forekommet. 

– Jo, det gjør jeg faktisk. Men jeg krever det beste av meg selv også. Nå liker ikke jeg å se sendinger av meg selv, men om jeg gjør det, så prøver jeg å se ting jeg kan jobbe med, som kroppsspråk og intervjuteknikk.

– Det er så mange jenter som strever med å være perfekte. Men jo tidligere du klarer å innse at perfekt kan du ikke bli, jo bedre vil du få det. Det er forferdelig trist å se alle jentene som sliter med dette, som lever i en verden der så mye handler om en perfekt fasade. Jeg synes det er viktig få formidle at vi alle har vårt. 

– Hva har du strevd mest med i ditt liv?

– Strevd og strevd. Jeg fokuserer mest på det positive. Jeg har mange begrensninger, men fokuserer på det jeg mestrer. Det er mange ting jeg ikke klarer eller tør. Og det å klage over noe du ikke kan gjøre noe med – dropp det. 

– Er du litt guttete i hodet ditt?

– Jeg har fått høre at jeg ikke alltid er noen typisk jentejente. Jeg liker den mer maskuline måten å gjøre ting på. Jeg er litt sånn «er du misfornøyd med noe jeg har gjort, så si det til meg.» Jeg er nok veldig ærlig. 

– Når du skal bære de helt store riggene og være ansiktet utad … kan du få panikk?

– Da jeg første gang skulle lede en delfinale i Melodi Grand Prix og sto på scenen foran en fullsatt sal, da hadde jeg sånn hjertebank at jeg trodde hjertet mitt skulle hoppe ut. Det har roet seg litt med årene, men jeg har fortsatt nerver. Det tror jeg man til en viss grad må ha også. Men jeg lærte en grei setning av min tidligere sjef Espen Graff: Det er bare tv. Driter jeg meg ut, så pytt. Jeg er jo ikke kirurg, det er ikke liv som står på spill.

<strong>VEL FORTJENT:</strong> – Jeg har fått noen muligheter ikke alle har fått, men jeg har jobbet for dem! I disse dager leder Anne Rimmen sendingene fra skiskyting-VM med Dag Erik Pedersen.
 Foto: Astrid Waller
VEL FORTJENT: – Jeg har fått noen muligheter ikke alle har fått, men jeg har jobbet for dem! I disse dager leder Anne Rimmen sendingene fra skiskyting-VM med Dag Erik Pedersen. Foto: Astrid Waller Vis mer

LES OGSÅ: Så lenge bør du vente med treningen etter fødselen

Strengere enn Ailo

Når vi møtes, er hun fire måneder på vei, kulen er så vidt synlig. Hvordan er det egentlig å ha et så kjent ansikt og å være i en sårbar situasjon som det en graviditet også innebærer?

– Det hender jeg gjerne skulle vært usynlig. Men det det er jo jobben min å være synlig.

Som for å illustrere, forteller hun en historie: – Ailo kom hjem fra Joker en dag og fortalte at det var noen som gratulerte ham med at han skulle bli pappa. «Å, så hyggelig, hvem var det da?» spurte jeg. Nei, det ante han ikke. Det er jo litt rart, ler Anne. 

Ailo Gaup er motocrossutøveren hun først møtte som intervjuobjekt. Først etter å ha møttes flere ganger privat, skal noe mer ha oppstått. «Jeg besvimte da Ailo kysset meg» heter det i en uimotståelig Det Nye-overskrift. Kan vi la være å spørre om detaljene? 

– Det var ikke så dramatisk. Det var en varm sommerdag, og jeg hadde fått i meg litt for lite å drikke. 

– Men hva gjorde han? Tok han deg i sine armer?

– Han ringte søsteren sin! Og han var veldig gentleman. Jeg kviknet fort til. Mest av alt var det flaut. Du er sammen med en type du liker, og plutselig svimer du av. 

– Hva falt du for hos Ailo?

– Jeg liker det kontrastfylte ved ham – at han har så mange sider. Balansen mellom det tøffe, maskuline og det myke, gode. 

Hjemme i leiligheten hun deler med Ailo på Sagene i Oslo, der den tidligere motorcrossutøveren nå sitter og leser om fosterets utvikling fra uke til uke, og setter sin ære i å nekte kjæresten spekemat og annet gravide helst ikke skal spise, har Anne en kjempestor joggebukse liggende. Med stor hengerumpe og hengeknær. Den er det første hun hopper i når hun kommer hjem. Med termin til sommeren, skal det bli rikelig med anledning til å bruke den. Blir alt likevel annerledes nå?

– Hvis alt går bra og barnet er friskt, så kommer jeg til å jobbe som før. Jeg tenker at jeg kommer til å ta med meg babyen på jobb.

Og hvem vet? Kanskje er det Karen-Marie Ellefsen som igjen må trå til – nå som barnevakt. Men har Anne Rimmen kjent på panikk med tanke på at mammalivet kanskje ikke blir like lett å kombinere med et fortsatt jevnt tilsig av høyprofilerte jobber? At posisjonen kanskje kan glippe?

– Nei, det er jeg ikke redd for i det hele tatt. Til sommeren mister jeg Sommeråpent, og OL får jeg heller ikke med meg. Men dette er jo ting jeg allerede har gjort flere ganger. Da er det greit. Jeg har fått gjøre så mye gøy. Så får jeg bare se hvilke oppgaver jeg får framover.

– Hva slags mamma tror du at du kommer til å bli?

– Jeg tror jeg blir litt strengere enn Ailo av en eller annen merkelig grunn, ler hun.

– Du har snakket i varme ordelag om din mor, som en særdeles snill og omsorgsfull person. Hva kunne du selv tenke deg å gi videre fra din egen oppvekst?

Anne bryter igjen ut i dette store, varme smilet.

– Det er mye kjærlighet, mye klemming og mye godhet. Pluss at man må kunne si ifra. Men jeg vet jo ikke om jeg kommer til å klare det.

Å jo da, Anne. Det er vi helt sikre på at du kommer til å klare. Du kommer til å bli en irriterende god mamma. Og det unner vi deg av hele vårt hjerte.

Denne reportasjen er også publisert i KK nr 10/11/2016.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer