Thomas Numme og Annette Walther Numme

Annette og Thomas om det pikante rollespillet

Da paret laget seg et romantisk rollespill for 25 år siden, ante de ikke at rollene skulle følge dem i det virkelige liv.

ROLLESPILL: Annette Walther Numme og Thomas Numme innledet forholdet med en romantisk lek. Siden har rollene fulgt dem gjennom livet. FOTO: Astrid Waller
ROLLESPILL: Annette Walther Numme og Thomas Numme innledet forholdet med en romantisk lek. Siden har rollene fulgt dem gjennom livet. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Noen ganger blir fantasi virkelighet. Noen ganger kopierer virkeligheten kunsten. Kunsten å late som. Kunsten å komme seg unna ...

Det var det som skjedde med Thomas Numme, kjent gjennom 15 år i programlederstolen i «Senkveld», og kona Annette Walther Numme, en av Norges mest populære radiostemmer.

Kroppsnære jeans

Året var 1994 og begge var nylig flyttet til Volda for å ta fatt på journaliststudier.

Thomas husker da han så Annette for første gang. Da hun solbrun kom inn på festen ette tre uker båtloffing i varme himmelstrøk:

– Du hadde på deg en høyhalset spraglete genser og trange lysegrå bukser, sier Thomas Numme (49) og snur seg mot Annette. Smiler som bare en mann kan som har latt kona forsvinne alene inn i en bleiehaug med tre unger, og sett henne komme tilgivende ut på den andre siden.

– Jeg hadde veeeldig trange bukser, sier Annette Walther Numme (48) og himler med øynene.

CASA NUMME: Paret Numme er premiereklare med eget TV-program. Under innspillingen i feriehuset i Spania lettet de på sløret også om egne opp- og nedturer i forholdet. FOTO: TV2
CASA NUMME: Paret Numme er premiereklare med eget TV-program. Under innspillingen i feriehuset i Spania lettet de på sløret også om egne opp- og nedturer i forholdet. FOTO: TV2 Vis mer

Spillet var i gang ...

Paret byr på te, og gjør den siste finishen med tørking av bord lenge etter at vi har satt oss. Lite ved huset med storslagen utsikt over Oslofjorden minner sannsynligvis om de respektive hyblene i Volda som de to flyttet inn i på midten av 90-tallet.

Annette hadde hørt om Thomas før festen. Lest om ham i blader.

– Da venninna mi pekte på ham på festen og sa: «Der borte står sønnen til Yngvar Numme i Dizzie Tunes», tenkte jeg: Jeg skal hvert fall ikke bli sammen med sønnen til en kjendis!

Det skulle ikke vare. Snart hadde Thomas lagt armen og skulderen hennes. Snart hadde de satt i gang et romantisk rollespill.

Nesevis kone

Paret Thomas Numme og Annette Walther er aktuelle med programmet «Casa Numme» med premiere på TV2 søndag 12. januar. I serien på åtte programmer inviterer de kjente par til feriehuset i Spania, hvor de gjennom et todagers besøk snakker om kjærlighet og samlivets opp og nedturer.

– Programmet er jo som skapt for Annette, sier Thomas og mer enn hinter til konas hang til å fordype seg i folks samliv.

Annette nikker ivrig:

– Jeg er nesevis og nysgjerrig. Noen synes kanskje jeg er litt for direkte. Helt siden jeg var liten har jeg holdt med å grave i folks samliv.

GJESTER: Stian Blipp og kona Jamina er noen av gjestene Thomas og Annette inviterte til Spania. Paret ønsker at gjestene skal sitter igjen med følelsen av å ha vært på besøk, snarere enn å ha vært med i et TV-program. FOTO: TV2
GJESTER: Stian Blipp og kona Jamina er noen av gjestene Thomas og Annette inviterte til Spania. Paret ønsker at gjestene skal sitter igjen med følelsen av å ha vært på besøk, snarere enn å ha vært med i et TV-program. FOTO: TV2 Vis mer

Nedtur i forholdet

I programmet byr paret også på egne erfaringer, fra 25 år som kjærester. Og det er ikke få.

– Jeg jobbet med «Senkveld» sammenhengende i 15 år. Vi laget 450 sendinger og avlyste aldri. Klart det ble mye på Annette, innrømmer Thomas.

De forteller om de tre barna som kom på fem år. Den mest stressende perioden, da Annette tok seg av barna, og Thomas hadde tre jobber samtidig: Senkveld, konsertturne med Kurt Nilsen, og eventer i helgene. De minnes bryllupet som ble unnagjort mellom konsert 26 og 27 og talen som Thomas skrev en time før vielsen, og som varte nøyaktig ett minutt.

– På et halvt år var jeg hjemme bare en eneste helg. Jeg skjønte at det gikk ut over forholdet. At sånn kunne det ikke fortsette, sier Thomas.

Elsker folks privatliv

Annette Walther var fra en politisk engasjert SV-familie, midt i det blå Vestfold, og drømte om å bli skuespiller. På Romerike folkehøgskole skjønte hun at talentet lå andre steder: God til å snakke og nysgjerrig på folks privatliv som hun var, underholdningsjournalistikk måtte være midt i blinken.

PÅ LUFTA: Annette under en pressekonferanse for Kanal 24, sammen med Marie Theisen. FOTO: NTBScanpix.
PÅ LUFTA: Annette under en pressekonferanse for Kanal 24, sammen med Marie Theisen. FOTO: NTBScanpix. Vis mer

Kjendissønn

Thomas på sin side var sønnen til Yngvar Numme i Dizzie Tunes. Han vokste opp i Sandefjord og husker at faren turnerte mye med bandet.

TITTEI: Thomas mellom foreldrene Kari og Yngvar hjemme i Sandefjord. Pappa Yngvar er kjent fra Dizzie Tunes. Foreldrene skilte seg da Thomas var 19 år. FOTO: NTBScanpix
TITTEI: Thomas mellom foreldrene Kari og Yngvar hjemme i Sandefjord. Pappa Yngvar er kjent fra Dizzie Tunes. Foreldrene skilte seg da Thomas var 19 år. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Selv tilbrakte Thomas hele ungdomstiden på håndballbanen. Mens andre feiret russetida var han oppe i otta og spilte kamp. Men nå var det slutt. Nå skulle han slå seg løs! «Jeg skal til Volda og få meg kjæreste», sa han til moren, før han satte seg i sin Opel Corsa og kjørte mot Vestlandet.

I feil retning, viste det seg:

– Jeg leste feil på kartet, og kjørte via Kristiansand. Turen tok jo 26 timer, sier Thomas og ler.

Thomas var overlegen

Men til slutt var han fremme. Og på festen møtte han Anette. Hun med den spraglete genseren og sprudlende latteren.

– Med en gang jeg så Anette følte jeg at hun var dama for meg, sier Thomas og det lune blikket røper at han mener det.

Annette innrømmer at Thomas ved første øyekast ikke gjorde like sterkt inntrykk:

Jeg så en veldig sjenert, nesten litt overlegen mann sammen med en festglad guttegjeng, minnes Annette.

Hun snur seg mot Thomas:

– Men så sto jeg på kjøkkenet, og plutselig kom du inn og la armen omkring skulderen min og sa: «Hun dama der borte i hjørnet er litt innpåsliten. Kan ikke du late som vi er kjærester?».

Thomas ler:

– Det var jo helt klart et move fra min side. Hehe .

Rollespill og romantikk

Paret forteller om verdenen de skapte den kvelden. Hvordan de sto sammen på kjøkkenet i time etter time og levde seg inn:

– Vi laget oss et helt eget univers, med familie og tre fiktive barn og diktet opp hva vi jobbet med. Hva vi skulle ha til middag, hvem som skulle handle og hente i barnehagen og sånne ting.

Annette lyser opp:

– Og så ble det jo akkurat sånn! Vi fikk tre barn, og det ble oss.

Hun forsikrer:

– Men det var ikke noe romantikk den kvelden, altså.

Thomas ser uforstående på kona og repliserer:

– For meg var det masse romantikk!

Katt og mus

I katt og mus-leken som fulgte de kommende ukene var de «bare venner», men hele tiden med en nerve under. De hadde jo tross alt allerede navngitt barna.

– Jeg var veldig pågående, med store fakter og lite humor. Og Annette var veldig hard to get, minnes Thomas.

Annette rister på hodet:

– Jeg tenkte at om jeg skal ha kjæreste i en liten bygd som Volda, må det jammen holde. Ellers blir det kleint å gå oppå hverandre. Men etter to måneder ble vi sammen.

25 år, tre barn og ett bryllup senere beskriver de forholdet som sterkt. At de gjennom årene har skjønt hvor mye fint de har. Enten det er hverdag eller fest.

Og rollespillet? Har det fortsatt? Har det muligens utviklet seg fra hverdagslogistikk til mer pirrende nyanser av grått?

Det lar vi forbli innenfor veggene til ekteparet Walther/Numme. Det får tross alt være måte på å være nesevis og nysgjerrig.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer