Voldtekt

- Åpenheten har hjulpet meg videre

Etter at June Holm ble voldtatt som 18-åring, var hun langt nede psykisk og mistet troen på seg selv. Nå har hun kommet seg videre, og hjelper andre voldsutsatte kvinner.

VOLDTEKT: I fjor møtte June Holm veggen og ble innlagt på psykiatrisk sykehus i fire dager – 2016 ble et vondt, men viktig år. Det fikk meg til å innse hva jeg skal bruke livet mitt på, sier hun til KK. Foto: Ellen Jarli
VOLDTEKT: I fjor møtte June Holm veggen og ble innlagt på psykiatrisk sykehus i fire dager – 2016 ble et vondt, men viktig år. Det fikk meg til å innse hva jeg skal bruke livet mitt på, sier hun til KK. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

- Jeg har vært så langt nede at jeg har lurt på om livet var verdt å leve, sier blogger og foredragsholder June Holm (27). Hun er opprinnelig fra Tomrefjord i Møre og Romsdal, men har bodd i Oslo de siste fem årene.

Allerede på ungdomsskolen begynte June å slite med spiseforstyrrelser. Hun var typisk «flink pike» og hadde høye krav til egne prestasjoner.

– Men uansett hvor flink jeg var, uansett hvor gode karakterer jeg fikk, så ble jeg aldri fornøyd, sier June, som veide knappe 30 kilo som 15-åring.

Noen år senere, høsten 2009, hadde June, som da var 18, fått bukt med spiseforstyrrelsen etter å ha gått til behandling i flere år. Hun hadde flyttet hjemmefra, bodde på hybel med en venninne og hadde startet på videregående i Molde.

– Livet var bedre enn på mange år.

LES OGSÅ: - Han tok tak i hoftene mine og tightsen og holdt meg nede

Overfalt på vei hjem fra byen

En natt, da June er på vei hjem fra byen, føler hun at noen følger etter henne. Men hun rister bare tanken av seg. June har gått denne veien mange ganger alene og tror ikke hun har noe å være redd for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer