Funkytwins

Åpner opp om kjærligheten: - Tydeligvis det som fungerer i vår familie

Når det gjelder å sjekke damer, mener både Emil og Silas at det er en fordel å være halvt italiensk.

KONKURRANSEMENNESKER: Silas og Emil har konkurrert mot hverandre i alt, så lenge de kan huske. Foto: Ida Bergersen
KONKURRANSEMENNESKER: Silas og Emil har konkurrert mot hverandre i alt, så lenge de kan huske. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fredag, skyfri himmel og et stort antall mennesker som er ute i Oslos gate for å nyte solen. KK er på vei for å besøke Emil og Silas Massa Vasstrand – best kjent som funkytwins – brødrene til Funkygine, i leiligheten deres ved Grünerløkka.

Silas kommer ned for å åpne døren. Ringeklokken har sluttet å fungere, forteller han.

I gangen til tvillingene står Trym, huskyen til Jørgine, som velkomstkomité. Ved siden av ham står det noen søppelposer som er på vei ut.

- Vi er litt fyllesyke. Det var lanseringsfest for Fynkygine Food i går, forteller Silas.

Emil og Silas hadde mer å feire enn bare lanseringen til Jørgine – det var også deres 25-årsdag. Emil kommer gjespende ut fra badet, og setter seg ned ved bordet i stua. Leiligheten kjøpte de for snart to år siden – med god hjelp fra storesøster.

STORBYBESØK: Trym, hunden til Jørgine, er på besøk hos Emil og Silas. Foto: Ida Bergersen
STORBYBESØK: Trym, hunden til Jørgine, er på besøk hos Emil og Silas. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Delte rom i 21 år

Familien vokste opp med dårlig økonomi – Emil og Silas delte rom frem til de var 21 år gamle.

- Da vi flyttet inn i et kollektiv i Oslo, fikk vi hvert vårt rom. Rommene var enorme – mye større enn rommet vi delte i Ålesund. Det føltes nesten litt dumt, sier Emil.

Selv om de hadde dårlig råd, var det ikke noe de egentlig la merke til.

- Vi merket at andre barn spurte mye oftere om å få ting fra foreldrene sine, eller at de stjal penger fra foreldrene. Det har vi aldri gjort – tanken har ikke streifet oss engang. Selv om vi ikke hadde god råd, fikk vi mye av det vi ønsket oss. Mamma har vært ekstremt flink til å få til ting, selv om økonomien var dårlig, sier Silas.

BEREIST: Trude sørget for å spare så mye hun kunne, slik at barna fikk oppleve å reise Foto: Privat
BEREIST: Trude sørget for å spare så mye hun kunne, slik at barna fikk oppleve å reise Foto: Privat Vis mer

Konkurrert i alle år

Emil og Silas har konkurrert så lenge de kan huske. De pleide å krangle om hvem som skulle bære flest poser hjem fra butikken – for den som bar mest, kunne bli sterkere enn den andre. Det hendte også at de tok pushups i skjul, for å bli sterkere enn den andre.

- Vi har konkurrert så lenge vi kan huske. Ofte måtte vi dele på ting, og da ble det en konkurranse om å ha mest mulig ting. Vi har kranglet mye over leker og andre teite saker. Vi kranglet rett før du kom, sier Silas.

- Om hva da?

- Eh… hva var det? sier Silas tankefullt, og stirrer ut i lufta, før han kommer på det:

- At Emil hadde dårlig tid, eller noe.

- Er det sånn hele tiden?

Begge to nikker samtykkende.

- Det går ikke en dag uten at vi krangler. Vi blir ekstremt lei av hverandre til tider, forteller Emil.

Det er ikke sånn at de snakker ut om kranglene. Det går over av seg selv.

- Vi står i det, til stormen blåser over. Så blir stemningen bra igjen. Det er ingen av oss som er langsinte – det går ikke når du er tvilling. Vi ser for mye til hverandre til at vi kan være det, forteller Silas.

Ville ikke vært foruten hverandre

Da Trude Vasstrand, moren til Emil og Silas, fant ut at hun var gravid, hadde det nettopp blitt slutt mellom henne og barnefaren. Hun fikk tilbud om fosterreduksjon (å fjerne en tvilling, red. anm) , men det var aldri et alternativ.

- Vi kjenner mamma, og vet at hun aldri kunne ha gjennomført fosterreduksjon. Men pappa kom med et forslag om at de skulle ta en tvilling hver. Jeg tror ikke det var et seriøst forslag, men det hadde vært veldig rart. Det hadde vært interessant å se hvordan vi hadde blitt om vi ikke hadde bodd sammen, men kun besøkt hverandre tre ganger i året. Jeg lurer på hvor nære vi hadde vært da, sier Emil tankefullt.

- Uansett hvor lei vi blir av hverandre, ville vi ikke vært den andre foruten heller. Men vi vet jo ikke om noe annet, skyter Silas inn.

UATSKILLELIGE: Uansett hvor mye de krangler, ville de aldri vært foruten hverandre. Foto: Privat
UATSKILLELIGE: Uansett hvor mye de krangler, ville de aldri vært foruten hverandre. Foto: Privat Vis mer

Mange tvillinger opplever å bli behandlet som én person. Emil og Silas forteller at de ikke syntes det var et problem da de var små – da var de bare kjent som «tvillingene». Nå er det annerledes.

- Desto eldre vi blir, jo mer behov har vi for å bli sett på som to forskjellige personer. Vi vil være Emil og Silas, ikke «tvillingene», sier Silas.

Dette skiller dem

Emil og Silas ser helt like ut, med sine mørkebrune øyne og lange, mørke vipper mange kvinner kan misunne dem for. Nå har de også lik hårsveis, med viltre krøller. Det som tilsynelatende skiller dem, er en liten føflekk plassert rett over overleppa til Emil.

Men hva skiller dem, personlighetsmessig?

Silas tar ordet først:

- Emil er litt ond. Jeg er snill.

- Det er faktisk motsatt, svarer Emil.

- Jeg har mer temperament. Emil er mer laidback. Men Emil er ond tvers igjennom, gjentar Silas.

- Nei. Bare fordi jeg er mer stille og beskjeden, betyr det ikke at jeg er ond.

Og så begynner de å småkrangle igjen.

Eget TV-program

Denne våren ble programmet «Den beste Funkytwin» lansert. I og med at Emil og Silas konkurrerer om alt, skulle de finne ut av hvem som faktisk er den beste tvillingen. (Spoiler kommer lengre ned i teksten).

- Det er det første store prosjektet vi gjør på egenhånd – uten resten av familien. De er jo med, men vi er frontfigurene. Det er litt skummelt, men veldig gøy, sier Silas.

- Denne gangen hadde vi ikke Jørgine som kunne dra det i land. Å stille seg bak henne er chill, da går det bra uansett, så dette har vært ganske annerledes. Men vi fikk tall fra TV2 i dag, og vi har nådd målene som ble satt. Mange ser på programmet, noe vi er veldig fornøyd med, sier Emil.

DEN BESTE FUNKYTWIN: Emil og Silas har fått sitt eget TV-program, og konkurrerer om hvem som er den beste tvillingen. Foto: Thomas Qvale/TV 2
DEN BESTE FUNKYTWIN: Emil og Silas har fått sitt eget TV-program, og konkurrerer om hvem som er den beste tvillingen. Foto: Thomas Qvale/TV 2 Vis mer

Fått en del stygge kommentarer

Da Funky-familien begynte å bli kjente ansikter, kom også de negative kommentarene.

- Det startet mens vi fortsatt bodde i Ålesund. Om du blir et kjent fjes i den byen, skal du ikke tro at du er bedre enn noen, så enkelte føler at de kan sette deg på plass, sier Silas.

Emil og Silas har fått en del pes fra ukjente folk.

- Noen kaller oss pakistanere, tyrkere, eller dverger, sier Emil.

Det har også skjedd at de har gått på gata, hvor det har stoppet opp en bil ved siden av, og personen i bilen har sagt: «Jeg har pult søstera di» og lignende. Det ble også en del slike kommentarer da Silas var i et forhold med influenser og artist, Victoria Andersen.

- Det verste er når folk snakker dritt om familien og dem som står oss nær. Jeg bryr meg ikke om det er jeg selv som får det, sier Silas.

- Det er spesielt fulle folk som kommer bort og er ufine, og noen begynner å ta på oss. Da er det vanskelig å ikke reagere. Vi var ikke så flinke til å snu ryggen til disse folkene før, det ble for fristende å slenge med leppa tilbake, sier Emil.

De har etter hvert lært at det aller beste er å ignorere, og snu ryggen til.

- Det setter dem mer på plass enn å kaste seg inn i diskusjonen. Om vi svarer, får de en reaksjon, og det er jo det de ønsker å oppnå, sier Silas.

- Mange elsker Jørgine

De aller fleste som kommer bort til Emil og Silas, har positive ting å si. Mange forteller at de liker TV-programmene de er med i.

- Veldig mange forteller oss at de elsker Jørgine. Og mamma, for så vidt. De sier masse fint om familien, og ber oss om å hilse, sier Emil med en latter.

SAMMENSVEISET: Funkyfamilien er veldig nære hverandre. Foto: Privat
SAMMENSVEISET: Funkyfamilien er veldig nære hverandre. Foto: Privat Vis mer

- Hvorfor tror dere at så mange er interessert i familien deres?

- Jeg tror det er fordi vi er så sammensveiset, og fordi mange kan kjenne seg igjen. Vi er ikke så sykt spesielle – det er liksom den gærne, overbeskyttende moren som elsker barna sine, og så har du Jørgine som er litt dramaqueen av og til. Folk synes nok det er underholdende, sier Silas.

Kontrast å flytte til Norge

Tvillingene bodde i Italia frem til de var rundt 12 år gamle. De husker mye fra oppveksten, og kontrastene da de kom til Norge.

- Skolegården var ikke inngjerdet, og man kunne løpe i skolegården. Det var ikke lov i Italia. I Norge fikk barna lov til å gå alene til skolen – alt var mer fritt. Det var ganske sykt, husker jeg, forteller Emil.

- Var dere glade for å flytte til Norge?

- Norge er det beste landet å bo i som barn, med masse natur, og du har frihet til å gjøre ting på egenhånd. Du kan ikke gå rundt alene i Italia når du er 10 år gammel, sier Silas.

Selv om forholdet mellom foreldrene til Emil og Silas tok slutt, har de alltid hatt god kontakt med pappaen sin, og besøkt han jevnlig.

Mens Jørgine er ganske lik sin mor, med mye temperament og engasjement, har Emil og Silas fått mye fra farssiden.

- Vi er ganske lik han, personlighetsmessig. Rolige, stille typer. Behagelige å være med, sier Emil.

ARVET MYE AV PAPPA: Tvillingene mener at de er ganske like faren sin. Foto: Ida Bergersen
ARVET MYE AV PAPPA: Tvillingene mener at de er ganske like faren sin. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Nylig fått kjæreste begge to

Når det gjelder å sjekke damer, mener både Emil og Silas at det er en fordel å være halvt italiensk – da skiller man seg mer ut. Og begge to har nylig fått seg kjæreste.

- Er det kjipt når kun den ene dater eller har kjæreste?

- Det er ikke kjipt, men det er bedre at begge er i et forhold samtidig. Det passer bedre inn i hverandres livsstil. Når vi er i et forhold, er vi roligere, og har like stort behov for å dra på byen, forklarer Emil.

Begge to møtte kjærestene sine via Tinder.

- Hvordan var første date?

- Emil stakk klokka tolv på natta for å sove hos jenta, sier Silas, om brorens første møte med det som viste seg å bli kjæresten hans.

Emil smiler og nikker.

- Det funka fjell, det!

Silas forteller at kjæresten hans er vegetarianer, så han inviterte henne over på vegetarpizza og vin.

- Det var litt mer romantisk, sier han fornøyd, før han kommer på en ting:

- Jørgine møtte jo også Morten (ektemannen) på Tinder. Tinder er tydeligvis det som fungerer for vår familie, sier han med en latter.

Den beste tvillingen (spoiler)

Gjennom 10 episoder får man se Emil og Silas i aksjon i en rekke ulike konkurranser. Deriblant dødsing, dating, drag queen, kaninhopping og styrkeøvelser i strongman. Det var ekstremt jevnt, helt til siste slutt. Men det var Emil som ble kåret til den beste funkytwin.

Emil smiler, Silas ser ikke så fornøyd ut.

- Det er veldig bittert. Irriterende måte å tape på. Jeg vet jeg kunne ha vunnet om jeg gjorde ting litt annerledes, sier Silas, og man kan merke at det er noe som fortsatt plager ham litt.

DEN BESTE DRAG QUEEN: Tvillingene fikk prøvd seg i mange ulike kategorier. Foto: Privat/Instagram
DEN BESTE DRAG QUEEN: Tvillingene fikk prøvd seg i mange ulike kategorier. Foto: Privat/Instagram Vis mer

Slo hull i veggen

Begge to er kjent for å trene mye, og de holder selvfølgelig oversikt over hvem som er best i de ulike øvelsene. Silas er sterkest i benkpress, og Emil er sterkest i skulderpress, for eksempel.

- Om Emil løfter mer enn meg i benkpress en dag, kan vi fort begynne å krangle, sier Silas.

- Jeg slo hull i veggen en gang, på grunn av det. Men jeg var 17 år, hormonell og forvirret, sier Emil.

Motiverer hverandre hele tiden

Det ekstreme konkurranseinstinktet sørger for å holde treningsmotivasjonen på topp til enhver tid: Om en av dem skal på trening, har ikke den andre noe annet valg enn å bli med.

- Det er egentlig ganske deilig – vi tvinger hverandre på trening. Det verste er jo å komme seg dit, men når den andre sier at nå skal vi gå, da har man ikke noe valg, sier Emil.

MOTIVERER HVERANDRE: På grunn av det ekstreme konkurranseinnstinktet, kan aldri den ene tvillingen bli igjen hjemme om den andre skal på trening. Foto: Ida Bergersen
MOTIVERER HVERANDRE: På grunn av det ekstreme konkurranseinnstinktet, kan aldri den ene tvillingen bli igjen hjemme om den andre skal på trening. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Emil og Silas har bodd sammen hele livet, men en eller annen dag må det ta slutt.

- Hvordan kommer det til å bli, tror dere?

- Enten sykt digg, eller helt jævlig. Det blir nok rart, sier Emil.

- Det blir ikke før en av oss, eller begge, skal flytte sammen med en dame. Rart blir det nok uansett, sier Silas.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer