Ari Behn

Åpner opp om tapet av sønnen Ari

- Det siste møtet mitt med Ari var en veldig, veldig god klem, sier Marianne Solberg Behn til KK.

MARIANNE BEHN: - Hvor man er i følelseslivet til enhver tid kommer og går. Det er klart at det er annerledes, nå som det har gått to år, og jeg er fortsatt i en sorgprosess, sier Marianne Behn til KK. FOTO: Geir Dokken // KK
MARIANNE BEHN: - Hvor man er i følelseslivet til enhver tid kommer og går. Det er klart at det er annerledes, nå som det har gått to år, og jeg er fortsatt i en sorgprosess, sier Marianne Behn til KK. FOTO: Geir Dokken // KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lavangen, Troms, 1976: Tobarnsmoren i begynnelsen av tyveårene ser på klokken som tikker over ribbeveggen i gymsalen. Om ikke lenge skal flere av kvinnene i bygda komme inn døren for å delta i den nyoppstartede trimgruppen hennes.

Hun kjenner sommerfuglene krible i magen.

Som lærervikar på Lavangen sentralskole har Marianne Solberg Behn fått i oppdrag å aktivisere store og små gjennom gymnastikk, dans, drama og teater.

Marianne og ektemannen Olav Bjørshol, har sammen med barna Ari og Anja, akkurat tilbakelagt noen år i England der de blant mye annet har latt seg inspirere og engasjere av kulturen i Østen, og da særlig yoga og meditasjon.

Men denne interessen hadde allerede startet da hun møtte Olav som tenåring, lenge før yoga, meditasjon og pusteteknikk ble allment kjent.

- Jeg ble opptatt av spiritualitet i min ungdom, og møtte Olav på noe av det samme der. Det kom en bølge fra Østen, med fokus på meditasjon, under den såkalte hippietiden og interessen for det var stor hos Olav og meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer