Trøffel

Appelsintrøffel

Appelsin og sjokolade hører påsken til. I disse trøflene kombinerer du de to påskesmakene.

(ca. 40 stk.)

Bryt 300 g mørk sjokolade i mindre biter og legg i en bolle. Smelt sjokoladen over varmt vannbad. Pass på at vannet ikke koker, for da kan sjokoladen bli grynete.

Kok opp 1 ½ dl kremfløte. La den avkjøles litt og rør den i sjokoladen. La blandingen få romtemperatur.

Rør i revet skall av 1 appelsin. Dekk til skålen og la det stå kaldt til massen har stivnet så mye at den kan formes, ca. 50 minutter.

Trill små boller av trøffelmassen. La dem stå i fryseren i minst 15 minutter.

Smelt 100 g mørk sjokolade over varmt vannbad. Dypp de iskalde trøflene i sjokoladen. La sjokoladen stivne litt. Rull dem i siktet kakaopulver. La trøflene avkjøles helt i kjøleskap.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: