Dårlig batteri:

Apple beklager, og setter ned prisen på batteribytte

Selskapet innrømmer at mobilene blir tregere når batteriet svekkes.

DÅRLIG BATTERI: Apple har selv bekreftet at telefonens ytelse blir dårligere når batteriet svekkes. FOTO: NTB Scanpix
DÅRLIG BATTERI: Apple har selv bekreftet at telefonens ytelse blir dårligere når batteriet svekkes. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen nyhet at batteriet til iPhone blir dårligere med tiden, eller at det stadig spekuleres i om Apple gjør eldre modeller tregere med vilje, for å få kjøpere til å oppgradere telefonen sin.

Det som imidlertid er uvanlig, er når Apple selv kommer ut med et offentlig brev hvor de forklarer at telefonene faktisk er programmert slik at slitasje på batteriet også fører til en tregere telefon, med dårligere ytelse.

LES OGSÅ: Visste du dette om iPhonen din?

Setter ned prisen

Ikke bare har selskapet nå kommet med en innrømmelse, men de setter også ned prisen for batteribytte det neste året. Prisen i USA settes ned fra 79 til 29 dollar, mens prisen her i Norge nå vil være 299 kroner for et batteribytte. Det er betydelig mye billigere enn det var tidligere.

Det er spesielt iPhone 6, 6S, samt 7 og 7S som er berørt av problemet. Gjennom høsten skal Apple ha fått flere tilbakemeldinger fra brukere som rapporterte en tregere ytelse i flere situasjoner. Apple trodde først at det skyldtes en midlertidig nedgang i ytelsen som følge av en oppdatering i operativsystemet, men tror nå at problemet skyldes en aldring av batteriet.

«Vi har alltid ønsket at våre kunder skal være fornøyd med produktet de kjøper, og at telefonene skal vare så lenge som overhodet mulig. Apple sine produkter har vært kjent for å vare lengre enn konkurrentenes produkter, og derfor skrur vi nå ned prisene, og legger til rette for at kundene skal få den følelsen nok en gang», skriver Apple i det offentlige brevet.

LES OGSÅ: iPhone-triksene du burde kunne

Ny iOS-oppdatering

I løpet av det første kvartalet i 2018 vil det komme en ny iOS-oppdatering som blant annet gir deg muligheten til å overvåke batterihelsa til iPhonen på egenhånd. På den måten blir det lettere å finne ut om det er nødvendig å skifte batteri.

Videre forteller Apple at det er en rekke forholdsregler du kan ta, om du ønsker å bevare kvaliteten på batteriet ditt så lenge som mulig. Du kan blant annet unngå å la telefonen ligge lenge i laderen, og du kan unngå å lade batteriet i et varmt miljø, forteller selskapet.

Dessverre er det også slik at batterier ikke har godt av kaldt vær, så om vinteren kan det nok være lurt å holde mobilen på innerlomma av jakka mesteparten av tiden. I alle fall om du vil unngå et batteribytte på vårparten.

LES OGSÅ: Phubbing er den nye store trusselen for parforholdet

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer