Helse & Livsstil

Årets feteste konkurranse

Nå skal julefavorittene kåres. Hvem går av med sylteseieren?

Årets feteste konkurranse
Publisert
Sist oppdatert
Norsk kjøttbransje tar ansvar for de av oss som ikke kaster seg over egenproduksjon av kjøttrull og julsylte. Snart setter 12 fagdommere seg ned for å teste ut årets julemat.Over 130 produkter er påmeldt i klassene
  • Pinnekjøtt
  • Julepølse
  • Rull
  • Sylte
  • Syltelabber
  • Kåringen av de beste norske julematproduktene skjer for tredje år på rad. I tillegg til at det kåres ett vinnerprodukt i hver klasse, blir de beste produktene også belønnet med gull-, sølv- og bronsemedaljer. Alle produktene blir bedømt som salgsvare og serveringsklar vare etter 25-40 kriterier, av minst fire fagdommere.Vinnerproduktene presenteres 20. november.– I år har vi for første gang fått med oss kokkelærlinger ved dommerbordene sammen med eliten av fagfolk i norsk kjøttbransje. Dette er noe vi ser svært positivt på, og som vi håper kan gi produsentene nye innspill særlig når det gjelder smak, sier hoveddommer og pølsemakermester, Tore Teigen, i en pressemelding.Informasjonsansvarlig i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF), Kristin Stormo, understreker at i mesterskapet er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg. – Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her det samlet sett produktene med best smak, utseende og konsistens som vinner, sier Stormo.MER OM JULEMAT:
  • Ribbe og medisterkaker
  • Pinnekjøtt
  • Kalkun
  • Vin til julematen
  • Les artikkelen gratis

    Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

    Gå til innlogging med

    Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.