Helse & Livsstil

Årets feteste konkurranse

Nå skal julefavorittene kåres. Hvem går av med sylteseieren?

Årets feteste konkurranse
Publisert
Sist oppdatert




Norsk kjøttbransje tar ansvar for de av oss som ikke kaster seg over egenproduksjon av kjøttrull og julsylte. Snart setter 12 fagdommere seg ned for å teste ut årets julemat.

Over 130 produkter er påmeldt i klassene
  • Pinnekjøtt
  • Julepølse
  • Rull
  • Sylte
  • Syltelabber

  • Kåringen av de beste norske julematproduktene skjer for tredje år på rad. I tillegg til at det kåres ett vinnerprodukt i hver klasse, blir de beste produktene også belønnet med gull-, sølv- og bronsemedaljer. Alle produktene blir bedømt som salgsvare og serveringsklar vare etter 25-40 kriterier, av minst fire fagdommere.

    Vinnerproduktene presenteres 20. november.

    – I år har vi for første gang fått med oss kokkelærlinger ved dommerbordene sammen med eliten av fagfolk i norsk kjøttbransje. Dette er noe vi ser svært positivt på, og som vi håper kan gi produsentene nye innspill særlig når det gjelder smak, sier hoveddommer og pølsemakermester, Tore Teigen, i en pressemelding.

    Informasjonsansvarlig i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF), Kristin Stormo, understreker at i mesterskapet er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg.

    – Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her det samlet sett produktene med best smak, utseende og konsistens som vinner, sier Stormo.

    MER OM JULEMAT:
  • Ribbe og medisterkaker
  • Pinnekjøtt
  • Kalkun
  • Vin til julematen
  • Årets feteste konkurranse
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer