Norsk kjøttbransje tar ansvar for de av oss som ikke kaster seg over egenproduksjon av kjøttrull og julsylte. Snart setter 12 fagdommere seg ned for å teste ut årets julemat.
Over 130 produkter er påmeldt i klassene
Kåringen av de beste norske julematproduktene skjer for tredje år på rad. I tillegg til at det kåres ett vinnerprodukt i hver klasse, blir de beste produktene også belønnet med gull-, sølv- og bronsemedaljer. Alle produktene blir bedømt som salgsvare og serveringsklar vare etter 25-40 kriterier, av minst fire fagdommere.
Vinnerproduktene presenteres 20. november.
– I år har vi for første gang fått med oss kokkelærlinger ved dommerbordene sammen med eliten av fagfolk i norsk kjøttbransje. Dette er noe vi ser svært positivt på, og som vi håper kan gi produsentene nye innspill særlig når det gjelder smak, sier hoveddommer og pølsemakermester, Tore Teigen, i en pressemelding.
Informasjonsansvarlig i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF), Kristin Stormo, understreker at i mesterskapet er det like store muligheter for småprodusenter som for store aktører til å hevde seg.
– Ingen av dommerne vet hvilke produkter som kommer fra hvem, så her det samlet sett produktene med best smak, utseende og konsistens som vinner, sier Stormo.
MER OM JULEMAT:
