Leila Hafzi

Årets kvinner

De er uredde og best i sin klasse. Her er kvinnene som har imponert KK-leserne og juryen mest i året som gikk.

Årets kvinner
Publisert
Sist oppdatert
KK har tradisjonen tro kåret årets kvinner i Norge. Blant en rekke kandidater er det sju kvinner som har gjort en ekstra imponerende innsats i hver sin klasse.
 • Les også: Leder: De beste blant oss
 • Disse har sittet i juryen:
 • Direktør for Nobels Fredssenter, Bente Erichsen
 • Sjefredaktør i KK, Bente E. Engesland
 • Journalist og programleder Per Sundnes
 • Designer Cecilie Juvodden
 • Treningsfaglig ansvarlig ved Sats og KKs treningsekspert Jill Jahrmann
 • Daglig leder ved Fafo, Jon M. Hippe
 • Sekretær for juryen har vært Ellen Paulsen

  Årets mektigste

  ÅSLAUG HAGA Juryens begrunnelse: Olje- og energiministeren i Stoltenbergregjeringen og Senterpartiets leder. Haga leder det minste partiet i den rød-grønne regjeringen, og det ble lenge spekulert i om Sp ville forsvinne i klemma mellom Ap og SV. Men partileder Haga har sørget for at Sp er svært synlig, tydelig og slagkraftig. Som statsråd for den viktigste inntektskilden for Norge har hun blant annet ansvaret for eieroppfølgingen av den nye giganten StatoilHydro. Åslaug Haga har også markert seg sterkt innen miljøpolitikken og har betydelig ansvar for den totale miljøprofilen. Juryen vil nevne at Haga også som kommunalminister hadde stort gjennomslag, og var i kontakt med folk over hele landet. Sammen med Kristin Halvorsen er hun den kvinnen i landet statsminister Jens Stoltenberg må lytte mest til.

  Årets miljøkriger

  INGEBORG GJÆRUM Juryens begrunnelse: Ingeborg Gjærum har markert seg som den sterkesteog mest tydelige unge miljøkrigeren i Norge. Som leder av Natur og Ungdom har hun klare budskap og viser stort mot i kampen for miljøet. Ingeborg Gjærum er svært velformulert, og klarer å presentere ulike problemstillinger og synspunkter presist og lettfattelig. Hun er et forbilde for alle kvinner som er opptatt av vår tids viktigste sak.

  Årets komet

  EZINNE OKPARAEBO Juryens begrunnelse: Ezinne Okparaebo er løperen som vant Norges første gullmedaljepå 100 meter i europamesterskapet for juniorer. Hun er Europas raskeste i sin klasse. Ezinne Okpareabo kom bokstavelig talt som en komet inn i friidretten. Ezinne Okparaebo er en idrettsutøver med framtiden foran seg, og har OL som neste mål.

  Årets motedesigner

  LEILA HAFZIJuryens begrunnelse: Leila Hafzi var opprinnelig nominert i kategorien «Årets miljøkriger», men juryen mener hun hører hjemme som vinner i kategorien «Årets motedesigner». Hafzi er en meget begavet designer, og hun vinner på grunn av sin klare og bevisste miljøprofil. Alle hennes kolleksjoner er basert på etisk produksjon. Vårkolleksjonen i 2007, «Alpha Vert» var klart inspirert av klimaendringene, med farger i sjøgrønt, akvablått, duse sandfarger og syregrønt.

  Årets ærespris

  HANNE TØMTAJuryens begrunnelse: Hanne Tømta er den nye teatersjefen ved Nationaltheatret. Hun har tidligere fått Huldraprisen for repertoaret og besøksrekorden ved sin forrige arbeidsplass, Rogaland Teater. Hanne Tømta er en utpreget leder med sterke kunstneriske kvaliteter. Hun er et forbilde for andre kvinnelige ledere. Juryen har valgt å dele ut denne spesielle æresprisen for å hedre kvinner som tar ansvar og ledelse innen kultur.

  Årets kulturperson

  ANNE B. RAGDEJuryens begrunnelse: Anne B. Ragde har oppnådd enorm suksess med sine fengende romaner «Berlinerpoplene», «Eremittkrepsene» og «Ligge i grønne enger». Tv-serien basert på de to første bøkene ble i snitt sett av 930 000 nordmenn, og til våren blir det også tv av den siste boken. Denne suksessen beviser at Anne B. Ragde kan kunsten å fortelle engasjerende historier, med både humor og psykologisk innsikt.

  Årets idrettskvinne

  SUZANN PETTERSEN/TUTTA Juryens begrunnelse: Mange trodde ikke det var mulig for en kvinne å erobre toppen innen golf i skinasjonen Norge, men Suzann Pettersen har klart det. Tutta er ikke bare en av Norges fremste idrettsutøvere, hun er også rangert som verdens fjerde beste kvinnelige golfer. Hun kan blant annet skilte med fem seirer på den amerikanske LPGA-touren, inkludert majorturneringen LPGA Championship i 2007.Les intervjuer med alle vinnerne i KK nummer 3, i salg fra mandag 14. januar.Vinneren i hver kategori får tildelt prisen på Latter i Oslo 17. januar.Vil du delta på prisutdelingen og seminaret?Les mer om arrangementet og meld deg på her.
 • Les også: Leder: De beste blant oss
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer