Iram Haq:

Årets stemme: Iram Haq

Hun har vært et unntak, eller en statistisk sjeldenhet så lenge hun kan huske. En unik stemme i offentligheten. Og årets stemme i KK.

IRAM HAQ: - Det er viktig for meg å fortelle historier for dem som ikke blir hørt, sier filmskaper Iram Haq. FOTO: Astrid Waller
IRAM HAQ: - Det er viktig for meg å fortelle historier for dem som ikke blir hørt, sier filmskaper Iram Haq. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Iram Haq er vant til å skille seg ut. Til å være en av få. Ikke bare var hun norsk-pakistaneren som skilte seg ut i skolegården rett og slett fordi hun var brun i huden. Hun var unntaket fra sitt miljø som brøt med familien da ufriheten ikke var til å holde ut, og som fortsatte å være en statistisk sjeldenhet ettersom hun senere fikk en sønn utenfor ekteskap. Barn av foreldre med pakistanske foreldre tar sjeldent kreativ utdannelse, og enda færre gjør karriere innenfor en bransje som er kjent for å være både «hvit» og mannsdominert, nemlig filmbransjen. Iram har gjort det. Nesten ingen skriver manus OG regisserer. Og er skuespiller i tillegg. Bortsett fra Iram, da. Og legger vi til at hun står bak en av årets mest kritikerroste og omtalte filmer; «Hva vil folk si» - ja, så står Iram fram i ensom majestet. Det finnes rett og slett ingen som henne.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, men når du sier det har jeg jo kanskje vært minoritet hele veien. Men det ordet, høres det ikke litt stusselig ut? Det gir noen assosiasjoner til noe litt stakkarslig, sier Iram og lener seg fram over americanoen som egentlig minner mest om en cappucino ettersom hun foretrekker rause mengder varmt melkeskum i kaffen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer