Sigrid Raabe:

Årets stjerneskudd: Sigrid Raabe

Sigrid er popkometen fra Ålesund som lager musikk hele verden vil høre. Da kan familiechatten være god å ha.

SIGRID RAABE: Reykjavik, Paris, Brussel – reisedøgnene og nettene på hotell er mange for Sigrid om dagen. De tre tingene hun savner mest, er familien, venninnene og hodeputa si. FOTO: Promo
SIGRID RAABE: Reykjavik, Paris, Brussel – reisedøgnene og nettene på hotell er mange for Sigrid om dagen. De tre tingene hun savner mest, er familien, venninnene og hodeputa si. FOTO: Promo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En poplåt som hele verden faller pladask for, skrevet og framført av en i dag 21 år gammel jente fra Ålesund. Jenta er ­Sigrid Raabe. Låta heter «Don't kill my vibe». Friskheten har hun muligens fra ­sjø­luften og fjelltoppene fra hjembyen, men attituden skulle man tro det krevde ­årevis med erfaring og stein-på-stein-­bygging av artistisk selvtillit å få. Men, nei, Sigrid er en ekte popkomet, lik et himmelegeme som stupte inn i offentligheten med et smell, ­tilsynelatende fra det store intet.

Sigrid Solbakk Raabe (21)

Artist fra Ålesund bosatt i Bergen. Slo igjennom som 17-åring gjennom NRK-konkurransen «Urørt», og fikk platekontrakt med Petroleum Records. Flere singler og gode kritikker fulgte, og i 2016 signerte hun med Island Records, som er hennes internasjonale plateselskap. I 2017 kom monsterhiten «Don't kill my vibe», som fikk BBC til å kåre den til årets hotteste låt, og som har fått Elton John til å titulere seg som fan. I disse dager turnerer hun helkontinuerlig og jobber med soloalbum.

Årets stjerneskudd
KK kårer Sigrid Solbakk Raabe til «Årets stjerneskudd» med denne begrunnelsen fra juryen: «Sigrid er selve lyden av 2017! Med over 20 millioner streams på både ‘Plot Twist’ og ‘Don’t kill my vibe’ har artisten og låtskriveren fra Ålesund imponert stort – både her hjemme og internasjonalt. Vi gleder oss til å følge karrieren og veien din videre, Sigrid!»

ønsker å gi prispengene til
​– Jeg vil gi pengene til «Leger uten grenser». Det er en organisasjon jeg har støttet i mange år, og som er flinke til å informere om hva de jobber med. Jeg synes det er bra at de ikke går inn og tar parti i konflikter, men er der det trengs.

I mars fikk hun en samlet musikkbransje til å miste munn og mæle da hun leverte en gnistrende Bylarm-opptreden i Oslo – musikkbransjens egen festival, der de som står på scenen, håper å bli lagt merke til av presse, ­management, plateselskap og radiokanaler.

– Den konserten er fortsatt noe av det kuleste jeg har gjort. Året før avlyste jeg, fordi jeg ikke følte meg klar, men denne gangen gledet jeg meg og var skikkelig gira, sier Sigrid på telefon til KK, som ringer for å gratulere med ­prisen «Årets stjerneskudd».

LES OGSÅ: Norges første kvinnelige utenriksminister: - Jeg fikk ingen myk start

Allerede på videregående hadde hun låter som ble listet på Urørt på P3, og platekontrakt var i boks som 17-åring. Mange ventet likevel på mer fra jenta med den naturlige utstrålingen og det ujålete imaget, og det får man jo si at hun har levert. Mer enn de fleste.

Til nå er låta «Don't kill my vibe» blitt kåret til årets hotteste låt av BBC, og har nærmere 25 millioner avspillinger på Spotify, tett etterfulgt av «Plot Twist», som beviser at ­Sigrid har mer enn bare én låt innabords. I mai var EP-en klar, og hun har opptrådt på en rekke prestisjescener i USA og Europa. Konsertkondisen er på topp, ettersom hun sammen med bandet er på farten stort sett hele tiden. Også nå.

Ofte på reisefot

– I dag er jeg i Brussel, vi skal ha konsert her i kveld, og kom fra Paris tidligere i dag. Dagen før det var vi i Reykjavik, sier Sigrid, og takker for pris og unnskylder samtidig lyden på telefon.

– Jeg står på badet, skjønner du, for dette er merkelig nok det stedet på hotellrommet med minst akustikk.

Praten med KK gjøres like før lydprøve. Det er en under­drivelse å si at Sigrid har det travelt.

– Jeg vet at jeg er veldig heldig som opplever det jeg gjør nå. Det er hektisk, men det er det absolutt morsomste jeg kan gjøre. Det er jo dette jeg vil, sier Sigrid.

LES OGSÅ: Et fall på isen gjorde at Ann-Katrin gikk fra å være i full jobb til å bli sengeliggende: - Det var som om hjernen min skrudde seg av

- Hvordan holder du koken?

– Jeg prøver å være flink til å ta noen pauser. Spise godt, sove. Aller helst trene litt også. Jeg skriver dessuten best når jeg slapper av, sier Sigrid, og høres nesten mer ut som hun driver med toppidrett og ikke lever et popstjerneliv.

HELDIG: - Jeg vet jeg er veldig heldig som opplever det jeg gjør nå, sier Sigrid til KK. FOTO: Promo
HELDIG: - Jeg vet jeg er veldig heldig som opplever det jeg gjør nå, sier Sigrid til KK. FOTO: Promo Vis mer

Savner familie og venner

En 21-åring som reiser verden rundt med musikken. Savner hun noe i det hele tatt?

– Jeg har det helt topp, egentlig. Det eneste negative er at jeg ikke får sett venner og familie så ofte.Vi er en veldig sammensveiset familie, og holder tett kontakt på familiechatten på Facebook. Der er det alltid stor aktivitet, med stort og smått, sier hun og ler.

Sigrid er yngst av tre søsken, der alle driver med musikk. Selv begynte hun å spille piano i åtteårsalderen, men låtskrivingen kom først på videregående, der hun gikk på ­internasjonal linje, ikke musikklinjen. Hun får full støtte hjemmefra til å satse på musikkarrieren, selv om det innebærer at hun måtte hoppe av studier i Bergen og si midlertidig farvel til nære venner.

– Vi er flinke til å holde kontakten, og de nære venninnene mine betyr utrolig mye for meg. Jeg gleder meg til å se dem de gangene jeg er hjemme, sier Sigrid, som i skrivende stund gleder seg aller mest til norgesturné. I tillegg skal hun priori­tere låtskriving, for planen er å gi ut et fullt album i 2018.

– Jeg kom på én ting til jeg savner, sier Sigrid fra hotellrommet i Brussel.

– Puta mi hjemme! Det er noe helt eget med min egen pute. Nå som jeg bor utelukkende på hotell, er det det eneste jeg bryr meg om, at puta er god.

LES OGSÅ: - Petter og jeg skal bli fit for fight for alt som venter oss i 2018

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer