Ebba Rysst Heilmann

Ari Behns kjæreste med sterk hyllest

- Jeg er sikker på at jeg møter deg igjen, sa Ebba Rysst Heilmann på minnemarkeringen.

HYLLEST: Ari Behns kjæreste Ebba Rysst Heilmann med rørende hyllest til sin avdøde kjæreste. Video: Malini Bjørnstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I romjulen kom sjokknyheten om at forfatter Ari Behn, prinsesse Märtha Louises (48) eksmann, hadde gått bort 1. juledag. Han ble 47 år.

BEGRAVELSE: Ebba Rysst Heilmann ankom bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke med Aris tante Ada Behn. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix
BEGRAVELSE: Ebba Rysst Heilmann ankom bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke med Aris tante Ada Behn. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Etter begravelsen, som ble avholdt i et fullstappet Oslo Domkirke fredag 3. januar, ble det arrangert minnemarkering på Theatercaféen et steinkast unna domkirken.

Den tradisjonsrike restauranten sto Ari Behns hjerte nær, og her samlet hans nærmeste venner og bekjente seg for å hylle den avdøde forfatteren. Blant dem var kjæresten Ebba Rysst Heilmann (34).

- Lidenskapen tok aldri slutt

Hun holdt en rørende og sterk tale til sin avdøde kjæreste, og innledet talen med at Ari ville ha vært stolt av henne som turte å stå foran folkemengden og holde tale. Hun beskrev også det sterke forholdet de to hadde, og omtalte Ari som en skjør, men samtidig sterk person, som alltid utfordret henne med spørsmål.

- Der jeg var svak, var du sterk. Der du var svak, var jeg desto sterkere. Vi var en intellektuell og følsom symbiose. Lidenskapen tok aldri slutt. (...) Jeg trengte deg på min måte, og du trengte meg på din, akkurat på riktig tidspunkt for oss begge. (...) Jeg er sikker på at jeg møter deg igjen, sa en beveget Ebba under talen, ifølge Se og Hør, som var til stede på Theatercaféen og filmen talen.

Noen dager etter dødsfallet publiserte Ebba en rørende hyllest til sin avdøde kjæreste på Instagram.

«Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk være så nær deg. Evig takknemlig for at du lot meg passe på deg og kjenne hjerte ditt slå hver eneste natt i alle våre dager», skrev hun i innlegget.

Fra samme by

Forholdet mellom jurist Ebba Rysst Heilmann og Ari Behn ble kjent høsten 2017, da de deltok på en utstillingsåpning sammen i begges hjemby Moss. De hadde kjent hverandre i en årrekke.

Ari Behn var gift med prinsesse Märtha Louise i perioden 2002 til 2017. De fikk døtrene Maud Angelica (16), Leah Isadora (14) og Emma Tallulah (11) sammen.

Eldstedatteren Maud holdt en svært sterk og rørende tale til sin far under begravelsen i Oslo Domkirke - en tale som flere har omtalt som en som går inn i historiebøkene. I tillegg til å hylle faren, oppfordret hun også folk som sliter med vonde og utfordrende tanker om å oppsøke hjelp.

Se Mauds tale i videoen under:

RØRENDE: Det ble sterkt i Oslo Domkirke da Maud Angelica Behn holdt tale til sin far. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer