Ashton Kutchers date ble drept: - Jeg freaket ut fordi mine fingeravtrykk var på dørhåndtaket

Nå avslører den amerikanske skuespilleren rystende detaljer fra drapsnatten.

DATEN BRUTALT DREPT: Skuespiller Ashton Kutcher er kronvitne i drapssaken fra 2001 der Ashley Ellerin ble brutalt drept. FOTO: NTB Scanpix
DATEN BRUTALT DREPT: Skuespiller Ashton Kutcher er kronvitne i drapssaken fra 2001 der Ashley Ellerin ble brutalt drept. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag 21. februar 2001 herjet Grammy-feberen i Hollywood, Den tradisjonsrike musikkprisutdelingen ble avholdt for 43. gang, og blant de som satt benket foran TV-skjermen var den amerikanske skuespilleren Ashton Kutcher (41). PSST: Slik gikk det da KK møtte en rimelig grinete Ashton Kutcher i Paris!

Han var på dette tidspunktet 23 år, og hadde gjort seg bemerket i rollen som Michael Kelso i den amerikanske TV-serien That '70s Show.

Tidligere på kvelden hadde han avtalt med Ashley Ellerin, en 22 år gammel motestudent som han hadde datet en stund, at de to skulle dra ut og drikke drinker.

Men Ashton, som var på Grammy-fest hos noen venner, lot Ashley vente hjemme. Han var i kontakt med henne en siste gang rett før klokken halv ni på kvelden, da hun ringte ham for å fortelle at hun akkurat hadde kommet ut av dusjen. Ashton la ikke skjul på at han kom til å bli sen.

VITNER: Ashton Kutcher er en av flere vitner i rettssaken som foregår i Los Angeles i 2019. FOTO: NTB Scanpix
VITNER: Ashton Kutcher er en av flere vitner i rettssaken som foregår i Los Angeles i 2019. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Etter å ha vært hjemom for å lufte hundene sine, ringte Ashton til Ashley for å gi beskjed om at han var på vei. Men Ashley tok ikke telefonen. Etter å ha ringt henne gjentatte ganger bestemte han seg for å dra til leiligheten hennes i Hollywood Hills. Klokken var da mellom halv elleve og kvart på elleve på kvelden.

Trodde blodflekker var rødvinsflekker

Da Ashton kom frem la han merke til at bilen hennes sto utenfor i oppkjørselen. Han banket på døren flere ganger, uten å få svar. Han prøvde også å ta i dørhåndtaket for å sjekke om døren var åpen. Men ettersom den var låst, og Ashley ikke åpnet opp, la han to og to sammen. Han tenkte at hun hadde dratt fra leiligheten fordi hun var irritert på ham fordi han hadde kommet så sent.

Han gjorde et siste forsøk, og bestemte seg for å titte gjennom stuevinduet hennes.

- Det så litt rotete ut, men jeg tenkte ikke noe mer over det siden hun akkurat hadde flyttet inn. Jeg så noe som lignet på rødvinssøl på teppet. Jeg reagerte ikke over det, fordi hun akkurat hadde hatt innflytningsfest. Jeg tenkte at jeg hadde tabbet meg ut, siden jeg kom så sent, sa Ashton Kutcher i retten da han vitnet i Los Angeles 29. mai 2019.

Da han neste dag fikk høre om at daten var blitt funnet drept, gikk han straks til politiet.

- Jeg freaket ut fordi mine fingeravtrykk var på dørhåndtaket, sa han videre under rettssaken.

Men det tok ikke lang tid før politiets søkelys var over på noen helt andre enn den fremadstormende skuespilleren Ashton Kutcher. Flere av Ashleys venner hadde nemlig tipset politiet om en mann ved navn Michael Thomas Gargiulo, som hadde blitt observert i området rundt 22-åringens leilighet ved flere anledninger før drapet.

Den da 25 år gamle air condition-reperatøren kom i kontakt med Ashley da han tilbød seg å hjelpe henne å skifte dekk på bilen hennes. Etter dette skal han ved flere anledninger ha tilbydd seg å fikse ting i leiligheten hennes. Ashleys venner reagerte på hans massive tilstedeværelse.

Ifølge obduksjonsrapporten skal drapet på motestudenten ha funnet sted kort tid etter samtalen med Ashton Kutcher. Flekkene som Kutcher trodde var rødvinsflekker var 22-åringens blod, og var forårsaket av flere titalls knivstikk. Dermed er Kutcher et kronvitne med tanke på at han var til stede på åstedet kort tid etter at drapet ble begått.

Beskyldes for å ha drept tre kvinner til

Det har riktignok gått 18 år fra drapet skjedde til rettssaken begynte, og i løpet av disse nå snart to tiårene har Kutcher holdt hendelsen for seg selv. Han har aldri tidligere snakket om drapet på eksdaten i det offentlige rom.

Michael Gargiulo har fått kallenavnet The Hollywood Ripper, for dessverre er ikke bare Ashley hans eneste offer - dersom han blir dømt for drapet - han har også flere potensielle liv på samvittigheten. Ifølge statsadvokat Dan Akemon skal Gargiulo også ha drept Tricia Pacaccio (18) i 1993, Maria Bruno (32) i 2005 og Michelle Murphy (26) i 2008.

- Alle ofrene var unge, utadvendte kvinner. Alle angrepene skjedde på natten, alle ofrene hadde fått flere knivstikk, og alle ofrene ble stukket med kniv. Hvert enkelt offer ble angrepet inne eller i nærheten av sitt eget hjem og Mr. Gargiulos hjem, sa statsadvokat Dan Akemon i retten.

Det er forventet at Gargiulo selv skal uttale seg i løpet av juni-måned.

KONA: Ashton Kutcher er i dag gift med skuespillerkollega Mila Kunis, og sammen har de to barn. FOTO: NTB Scanpix
KONA: Ashton Kutcher er i dag gift med skuespillerkollega Mila Kunis, og sammen har de to barn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I dag er Ashton Kutcher gift med That '70s Show-kollega Mila Kunis (35). De har barna Wyatt Isabelle (4) og Dimitri Portwood (2) sammen. Han var også tidligere gift med skuespiller Demi Moore (56).

Kilder: CNN, Rolling Stone, The Sun og australske News

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer