Grønnsaker

Aspargesrisotto

Publisert
Sist oppdatert
Av Hanne Buxrud

(Til 4 personer)



2 bunter asparges
litt olje/smør
2 buljongterninger (her ble det
brukt grønnsaksbuljong, men
lager du risotto til fugl, går det
bra med hønsebuljong)
1 purre
2 fedd hvitløk
ris ( en håndfull
for hver person, pluss en ekstra)
minst 100 g revet parmesanost
1 neve hakket, fersk basilikum

Bruk en litt dyp, stor stekepanne. Har du ikke, går det fint med en kjele. (Et tips: kok
opp 1 liter vann i en annen kjele som du har ved siden av og ha i en buljongterning. Buljongen skal du spe med litt og litt.)

Hakk aspargesen i 1 cm store biter - ta hodene for seg. Finhakk purre og hvitløk. Ha litt smør og/eller olje i pannen sammen med buljongterningen. Rør den inn i fettet til den forsvinner. Ha i aspargeshodene og surr i noen minutter. Ha så i stilkene, purren og hvitløken og la det surre noen minutter. Ha i risen og bland godt. Hold middels varme, spe
med buljong og la det koke nesten inn hver gang før du sper med mer. Ha i nesten all parmesanen rett før risen har tatt til seg alt vannet den trenger, da tykner risottoen.

En risotto skal være seig. Ha i basilikum og dryss over resten av osten over risen.

Oppskriften er laget av: Anders Moss, student ved UiO

Foto: Hanne Buxrud
Foto: Hanne Buxrud Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer