(Til 4 personer)
2 bunter asparges
litt olje/smør
2 buljongterninger (her ble det
brukt grønnsaksbuljong, men
lager du risotto til fugl, går det
bra med hønsebuljong)
1 purre
2 fedd hvitløk
ris ( en håndfull
for hver person, pluss en ekstra)
minst 100 g revet parmesanost
1 neve hakket, fersk basilikum
Bruk en litt dyp, stor stekepanne. Har du ikke, går det fint med en kjele. (Et tips: kok
opp 1 liter vann i en annen kjele som du har ved siden av og ha i en buljongterning. Buljongen skal du spe med litt og litt.)
Hakk aspargesen i 1 cm store biter - ta hodene for seg. Finhakk purre og hvitløk. Ha litt smør og/eller olje i pannen sammen med buljongterningen. Rør den inn i fettet til den forsvinner. Ha i aspargeshodene og surr i noen minutter. Ha så i stilkene, purren og hvitløken og la det surre noen minutter. Ha i risen og bland godt. Hold middels varme, spe
med buljong og la det koke nesten inn hver gang før du sper med mer. Ha i nesten all parmesanen rett før risen har tatt til seg alt vannet den trenger, da tykner risottoen.
En risotto skal være seig. Ha i basilikum og dryss over resten av osten over risen.
Oppskriften er laget av: Anders Moss, student ved UiO
