Grønnsaker

Aspargesrisotto

Publisert
Sist oppdatert
Av Hanne Buxrud(Til 4 personer)2 bunter aspargeslitt olje/smør2 buljongterninger (her ble detbrukt grønnsaksbuljong, menlager du risotto til fugl, går detbra med hønsebuljong)1 purre2 fedd hvitløkris ( en håndfullfor hver person, pluss en ekstra)minst 100 g revet parmesanost1 neve hakket, fersk basilikumBruk en litt dyp, stor stekepanne. Har du ikke, går det fint med en kjele. (Et tips: kokopp 1 liter vann i en annen kjele som du har ved siden av og ha i en buljongterning. Buljongen skal du spe med litt og litt.)Hakk aspargesen i 1 cm store biter - ta hodene for seg. Finhakk purre og hvitløk. Ha litt smør og/eller olje i pannen sammen med buljongterningen. Rør den inn i fettet til den forsvinner. Ha i aspargeshodene og surr i noen minutter. Ha så i stilkene, purren og hvitløken og la det surre noen minutter. Ha i risen og bland godt. Hold middels varme, spemed buljong og la det koke nesten inn hver gang før du sper med mer. Ha i nesten all parmesanen rett før risen har tatt til seg alt vannet den trenger, da tykner risottoen.En risotto skal være seig. Ha i basilikum og dryss over resten av osten over risen.Oppskriften er laget av: Anders Moss, student ved UiO

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer