Spiseforstyrrelse:

- At jeg startet med stand up kom som et sjokk. Vanligvis fikk jeg svetteringer av å spørre etter en vare på Kiwi

På videregående var Susann Laache (31) jenta med spiseproblemer som ikke snakket i klasserommet på et helt år. Et stand up-kurs forandret livet hennes.

SPISEFORSTYRRELSE: Susann Laache (31) var ekstremt usikker på seg selv da hun var yngre. Plutselig bestemte hun seg for å gå langt uf av komfortsonen, og nå jobber hun som Stand Up-komiker. FOTO: Privat
SPISEFORSTYRRELSE: Susann Laache (31) var ekstremt usikker på seg selv da hun var yngre. Plutselig bestemte hun seg for å gå langt uf av komfortsonen, og nå jobber hun som Stand Up-komiker. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Susann Laache (31) var, i likhet med mange andre tenåringer, usikker på seg selv, og slet med dårlig selvtillit. Da hun var 14 år gammel, foreslo moren hennes at hun burde få seg en hobby.

– Hobbyen min ble bulimi. Jeg hadde tydeligvis anlegg for å få det, og det falt fort i smak. Dessverre, sier Susann tørrvittig.

Susann var en typisk flink pike – hun skulle gjøre alt perfekt. Men hva er perfekt for en 14 år gammel jente? Hun tok utgangspunkt i kroppen sin.

– Det er vanskelig å være i puberteten. All frustrasjon, nye signaler fra kroppen, og i tillegg skal du være flink på skolen, og best i aktiviteter. Det var ikke så mye som skulle til før jeg følte meg mislykket.

Høytlesning i klasserommet var Susanns største mareritt; alle hadde blikket rettet mot henne. Og det ble bare verre og verre.

– Første året på videregående rakk jeg ikke opp hånden en eneste gang – utenom den gangen jeg brått fikk omgangssyke og måtte spørre om å få gå ut av klasserommet. Jeg prøvde å skjule problemene mine for personene rundt meg, men familien min så at jeg slet.

LES OGSÅ: Dette kan være tidlig tegn på spiseforstyrrelse

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer