Årets pioner:

– At jeg var kvinne og sportsinteressert, vakte en viss oppsikt

Selv om hun har vært en bauta i NRK-sporten og et stort forbilde for mange kvinner, innrømmer hun at hun aldri har følt seg bra nok.

– Jeg fant ut at det å jobbe med sport ville være min mulighet til å få være i sportens verden, sier Karen-Marie. FOTO: Astrid Waller
– Jeg fant ut at det å jobbe med sport ville være min mulighet til å få være i sportens verden, sier Karen-Marie. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Det ble alt det hun hadde drømt om og mer til, skal vi tro ­Karen-Marie Ellefsens egen oppsummering av over 40 år som NRK-sportens «leading lady». Triumfer, nedturer, ­jubelrop og tårer. Sportens verden er full av de store følelsene. Og midt i begivenhetenes sentrum har Karen-Marie fra ­Begnadalen ­beholdt ro og oversikt.

– Jeg har opplevd enormt mye, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått lov å holde på med det jeg elsker i så mange år, sier ­Karen-Marie.

Vi møter henne til fotografering og intervju etter å ha gitt henne den hyggelige beskjeden om at KK-redaksjonen har kåret henne til «Årets ­pioner» i vår årlige kåring «Årets kvinner». En pris som føyer seg pent inn i rekken av utmerkelser Karen-Marie har mottatt i forbindelse med at hun nå takker av i «Sporten» etter det som virkelig kan kalles lang og tro ­tjeneste. Ikke overraskende har alle årene foran tv-kameraene også gitt henne evnen til å «slå på» energien.

– Men jeg er ikke noen modell som kan dette med posering, så dere får gi meg tydelige instruksjoner, sier Karen-Marie spøkefullt og retter litt på den blonde luggen med vante bevegelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer