Martha Leivestad

- At store jenter ikke har sex, er noe av det tristeste jeg vet

«Du hadde vært finere om du var slank» ble Martha fortalt av en sexpartner for noen år siden. - Om noen hadde sagt det i dag, tror jeg at jeg hadde klikka.

Å VÆRE STOR ER HELT GREIT: - Jeg ønsker å vise at jeg er stor, og at det ikke gjør noen ting, selv om samfunnet mener at det ikke er pent å være stor, sier Martha Leivestad. Foto: Ida Bergersen
Å VÆRE STOR ER HELT GREIT: - Jeg ønsker å vise at jeg er stor, og at det ikke gjør noen ting, selv om samfunnet mener at det ikke er pent å være stor, sier Martha Leivestad. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

«Hallo!» sier Martha Leivestad (28) muntert, mens hun kommer bort til bordet ved kafeen på Majorstua. Hun går inn og henter to glass vann, før hun slår seg ned. Klokka er 16.30, og hun kommer direkte fra NRKs lokaler på Marienlyst.

Martha, som er oppvokst på Stord, er kjent fra humorkollektivet 4ETG, og NRK-serien «Martha blir rik». Hun er vant til å spille på humor, og bruker det gjerne som et virkemiddel for å få frem et viktig budskap. Denne gangen handler budskapet om sex og store kropper.

For å rokke ved det «perfekte» skjønnhetsidealet samfunnet har skapt, pleier Martha bevisst å omtale seg selv som stor – noe som for mange er et svært negativt ladet ord.

- Jeg ønsker å vise at jeg er stor, og at det ikke gjør noen ting, selv om samfunnet mener at det ikke er pent å være stor. Men det er mange som er det, og det er synd at vi skal presse oss inn i en kropp nærmest ingen har, men som vi blir eksponert for over alt – på Instagram, i serier, filmer og reklamer… man ser bare de «perfekte» kroppene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer