Handikap:

Åtte år gammel kjente aktive Ingrid at kroppen begynte å endre seg

- Jeg hadde mange gode venner og kunne jo se hvor fort de kunne løpe. Da skjønte jeg at jeg måtte være syk.

AKTIV:- Mine idoler var mine foreldre, jeg skulle ha en samfunnsengasjert og aktiv jobb. FOTO: Martin Phillip Fjellanger
AKTIV:- Mine idoler var mine foreldre, jeg skulle ha en samfunnsengasjert og aktiv jobb. FOTO: Martin Phillip Fjellanger Vis mer
Publisert

- Mange retter fokus på hva man ikke kan. Rett etter at jeg ble diagnostisert ble jeg fortalt av en lege at jeg ikke ville kunne bli flyvertinne. Jeg ble så sint, ikke fordi jeg drømte om å bli flyvertinne, men fordi fokuset ble flyttet til hva jeg ikke kunne få til fremfor hva jeg faktisk kan få til.

- Mine idoler var mine foreldre, jeg skulle ha en samfunnsengasjert og aktiv jobb. Hva min kapasitet og mine evner strekker til bestemmes av meg, ikke av funksjonsevnen, sier Ingrid Ihme (48) til KK, og hun har bevist at man kommer langt med den innstillingen.

Mest fysiske hindringer

Rundt seks av ti funksjonshemmede står utenfor arbeidslivet i dag. Ingrid Ihme er ikke en av dem. Som direktør i Telenor Open Mind jobber hun for at funksjonshemmede og innvandrere skal komme inn i arbeidslivet.

Da KK snakker med henne, ser hun fram til å få koronavaksine dagen etter, siden hun er i en av risikogruppene. Som så mange andre gleder hun seg også til en ny hverdag når tiltakene letter, etter nesten et år på hjemmekontor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer