Foto: Siren Lauvdal
Aubergine
2 auberginer
3 egg
2 ss revet parmesan
1 ss vann
1 ts salt
1/2 ts oregano
1/2 ts hvitløkpulver
Tomatsaus
1 ss olivenolje
2 ss hakket rødløk
2 fedd hvitløk
1 boks tomater
1 boks tomatpuré
1/2 ts tørket basilikum
1/2 ts hvitløkpulver
1/2 ts tørket oregano
1 klype salt
1 klype nykvernet pepper
Ostefyll
1 boks ricotta
3 pk mozzarella
75 g revet parmesan
1 dl grillet paprika fra boks
(bruk eventuelt fersk)
1 ss hakket bladpersille
1 ss hakket, fersk oregano
1 fedd hvitløk
1/2 ss nykvernet pepper
1 egg
Topping
100 g revet ost
1 ss olivenolje
1/2 ts oregano
pynt med fersk basilikum
Forvarm ovnen til 200°. Gjør klar auberginene. Miks sammen egg, parmesan, vann, salt, oregano og hvitløkpulver i en bolle. Kutt endene på auberginene og del hver aubergine på langs, i cirka 6 skiver. Dypp hver skive i eggeblandingen og legg dem på et lag bakepapir på en bakeplate. Hell over eggeblanding på skivene hvis det blir noe til overs. Bak i ovnen i cirka 12 minutter. Avkjøl og løsne skivene med en stekespade. Sett ovnen ned til 180°. I mellomtiden kan du lage tomatsausen. Varm opp olje i en kjele. Ha i hakket løk og hvitløk. Rør og stek til det er mykt og blankt. Ha i resten av sauseingrediensene og kok videre i 2 minutter. Lag ostefyllet. Bland alle ingredienser i en bolle. Nå kan du lage ruladene. Legg på 2 ss av ostefyllet på midten av skivene og rull sammen. Legg rullene i ett lag, i en ildfast form og med skjøtene ned. Hell over tomatsaus. Dekk med ostetopping. Bak i ovnen
i 25 minutter til osten blir gyllen og fyllet ser ut til å tyte ut. Server med fersk basilikum.
