Grønnsaker

Auberginerulader

Denne er fin som forrett, som tilbehør, eller som en erstatning for lasagne. Server da gjerne med en deilig salat. Hvis du tenker hovedrett, så legg på oppskriften litt.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Siren LauvdalAubergine2 auberginer3 egg2 ss revet parmesan1 ss vann1 ts salt1/2 ts oregano1/2 ts hvitløkpulverTomatsaus1 ss olivenolje2 ss hakket rødløk2 fedd hvitløk1 boks tomater1 boks tomatpuré1/2 ts tørket basilikum1/2 ts hvitløkpulver1/2 ts tørket oregano1 klype salt1 klype nykvernet pepperOstefyll1 boks ricotta3 pk mozzarella75 g revet parmesan1 dl grillet paprika fra boks(bruk eventuelt fersk)1 ss hakket bladpersille1 ss hakket, fersk oregano1 fedd hvitløk1/2 ss nykvernet pepper1 eggTopping100 g revet ost1 ss olivenolje1/2 ts oreganopynt med fersk basilikumForvarm ovnen til 200°. Gjør klar auberginene. Miks sammen egg, parmesan, vann, salt, oregano og hvitløkpulver i en bolle. Kutt endene på auberginene og del hver aubergine på langs, i cirka 6 skiver. Dypp hver skive i eggeblandingen og legg dem på et lag bakepapir på en bakeplate. Hell over eggeblanding på skivene hvis det blir noe til overs. Bak i ovnen i cirka 12 minutter. Avkjøl og løsne skivene med en stekespade. Sett ovnen ned til 180°. I mellomtiden kan du lage tomatsausen. Varm opp olje i en kjele. Ha i hakket løk og hvitløk. Rør og stek til det er mykt og blankt. Ha i resten av sauseingrediensene og kok videre i 2 minutter. Lag ostefyllet. Bland alle ingredienser i en bolle. Nå kan du lage ruladene. Legg på 2 ss av ostefyllet på midten av skivene og rull sammen. Legg rullene i ett lag, i en ildfast form og med skjøtene ned. Hell over tomatsaus. Dekk med ostetopping. Bak i ovneni 25 minutter til osten blir gyllen og fyllet ser ut til å tyte ut. Server med fersk basilikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer