Herpes og fødsel

– Babyen vår døde av herpes

Da Malin fødte sønnen Konrad hadde hun aldri hatt symptomer på herpesutbrudd. 12 dager etter fødselen døde sønnen av herpesvirus.

VIL HJELPE ANDRE: Malin og Stian mistet sin 12 dager gamle sønn, etter at han ble smittet av herpes type 1, viruset som ofte forårsaker munnsår. I dag vil de skape åpenhet rundt risikoen for alvorlig sykdom og død ved herpes hos nyfødte. FOTO: Vegard Giskehaug
VIL HJELPE ANDRE: Malin og Stian mistet sin 12 dager gamle sønn, etter at han ble smittet av herpes type 1, viruset som ofte forårsaker munnsår. I dag vil de skape åpenhet rundt risikoen for alvorlig sykdom og død ved herpes hos nyfødte. FOTO: Vegard Giskehaug Vis mer
Publisert

– Det var et sjokk at vi mistet Konrad. Helt forferdelig. Han var jo så sterk og fin da han ble født.

Malin og Stian sitter tett i sofaen hjemme i Skien og blar i albumet. Når minnene blir for vanskelige klemmer de hånden til hverandre.

Sønnen Konrad ble født 5. juli 2020. Han var deres første barn, både ønsket og planlagt, og mens sommeren summet i hagen utenfor, skulle paret endelig bli en familie på tre.

Alt var klart

Malin og Stian hadde vært sammen i to og et halvt år. Hun jobber i barnevernet og han som elektroingeniør. Vennene hadde allerede begynt å få barn, men nå var det deres tur. Utstyret var på plass. Vogn, stellebord, leker og klær. Og kjærlighet. Masse kjærlighet som allerede satt i veggene. I gangen sto reisebagen klar, med strikkesettet fra Stians kollega, og den lille elgen som skulle bli Konrads kosebamse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer