Kultur & Underholdning

Bagels

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Ca. 14 stykker)
3 dl vann
2 ss olje
2 ts salt
2 egg + 1 plomme
ca. 10 dl hvetemel
2 ss sukker

Rør gjæren ut i fingervarmt vann sammen med sukkeret. La det stå i 5 minutter. Ha blandingen i en eltemaskin, hvis du har, ha i 2 egg, salt og tilsett gradvis melet til du får
en fast deig. Ha deigen på melet bord og arbeid med den til den blir smidig. Hev deigen
i 40 minutter. Del den i ca. 14 boller og bruk tommelen til å lage et hull i midten. Trekk litt utover slik at du får en smultringform. Legg dem på et bakebrett og etterhev i 30 minutter. Kok opp vann og 1 ss sukker i en stor kjele. Ha litt mel på bakepapir på brettet. Sett stekeovnen på 220°. Ha i to og to bagels i kjelen og la dem koke 4–5 minutter hver. Ta dem ut med en hullsleiv. Eventuelt legg dem kjapt på kjøkkenpapir slik at litt av vannet forsvinner. Pensle med eggeplomme, strø på med favorittfrø. Jeg bruker sesamfrø og valmuefrø. Stek i 25 minutter.

Bagels
Bagels Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer