Kk Portrett

- Bakterien spiste meg opp innenfra

Men ulykken i Malaysia viste seg å være det minste problemet for Birgit Skarstein (25).

DELTAR I PARALYMPICS:  I dag (onsdag 12. mars klokken 10:20) stiller Birgit Skarstein til kvalifiseringen til 1 km/sprint. Søndag 16. mars er det 5 kilometer med oppstart klokken 12:30. Vi heier på deg!
 Foto: Charlotte Wiig/All Over Press Norway
DELTAR I PARALYMPICS: I dag (onsdag 12. mars klokken 10:20) stiller Birgit Skarstein til kvalifiseringen til 1 km/sprint. Søndag 16. mars er det 5 kilometer med oppstart klokken 12:30. Vi heier på deg! Foto: Charlotte Wiig/All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva vet vi egentlig om de kreftene som bor i oss? Hva vet vi om det som ligger på dypet?

Når Birgit for fire år siden hopper ut i en sjø i Malaysia, treffer noe hardt hun den dag i dag ikke vet hva var, og stiger opp igjen for å trekke pusten, kjenner hun først ikke smertene. Ser bare blodet som et rødt slør i vannet. Ser leggbeinet stikke ut, ja hele beinet er nesten revet av over ankelen. Og likevel. Umiddelbart tenker hun at dette «årner» seg.

En ambulanse kommer til, hun opereres flere ganger. Men når hun sender bilder av beinet til sin kirurgonkel hjemme i Norge, er beskjeden klar: Kom hjem med en gang.

Lille julaften, mens andre pynter juletreet, lander luftambulansen ved sykehuset i hjemkommunen Levanger. Det er her det blir klart at det ødelagte beinet er det minste av Birgits problemer.

LES OGSÅ: Slik ble livet til Kari (32) etter «Ingen grenser»

Så bakterien spise opp litt av beinet hver dag

Med seg hjem fra Malaysia har ungjenta, som senere ble kjent gjennom tv-suksessen «Ingen Grenser», med seg en kjøttetende bakterie. I hele verden finnes kun ett tidligere kjent tilfelle med samme bakterie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer