Kultur & Underholdning

Bananabrød med sjokolade

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Rohny Kristensen






(8–10 skiver)
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
125 g usaltet smør
250 g sukker
4 modne bananer
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
175 g mørk eller lys sjokolade av god kvalitet.

Forvarm stekeovnen til 180°. Sikt mel og bakepulver i en bolle. Smelt smøret og bland det med sukker, most banan, egg, vaniljeekstrakt og hakket sjokolade i en annen bolle. Ha det over i bollen med det tørre og bland forsiktig. Ikke rør for mye. Ha røren over i en form som er ca. 19 x 11 cm, og bak i ovnen i halvannen time. Eventuelt sjekk etter 1 time og 15 minutter ved å stikke en trepinne i brødet. La brødet avkjøle i 5 minutter i formen før du tar det ut. Server i tykke skiver med smør. Synes du det blir litt drøyt med så mye sjokolade, kan du enten droppe det helt eller bruke mindre.

Bananbrød med sjokolade
Bananbrød med sjokolade Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer