Obamas bryllupsdag

Baracks rørende hyllest til Michelle: «Jeg vant lotteriet»

Lite visste paret om hva de skulle oppleve sammen da de giftet seg for 30 år siden.

HOLDER SAMMEN: Ekteparet på innsettingsballet i 2009 da Barack Obama ble USAs nye president. FOTO: NTB
HOLDER SAMMEN: Ekteparet på innsettingsballet i 2009 da Barack Obama ble USAs nye president. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Ekteparet Obama ble kjent for en hel verden da Barack ble innsatt som USAs president i 2009. Michelle (58) og Barack (61) har hele veien vist mye kjærlighet for hverandre. Det var heller ingen unntak da de mandag feiret et 30 år langt ekteskap.

Det er kjærlighet i luften for det tidligere presidentparet, og hadde man ikke visst bedre, skulle man tro de var nyforelsket. De begge la ut hver sin rørende hyllest på sine offisielle Instagram-kontoer med bilder fra en rusletur på stranda i strålende vær – begge smilende side om side.

Et forbilde for mange

Vi påstår ikke at det er en konkurranse om å ha den mest rørende hyllesten, men dersom det var en konkurranse, ville Barack vært en sterk vinnerkandidat.

Michelle Obama er kjent for sine feministiske holdninger og arbeidet hun har lagt ned for et likestilt samfunn – også økonomisk. Hun har arbeidet hardt for å påvirke politisk når det gjelder folkehelsen, blant annet ved å bevisstgjøre rundt ernæring og fysisk aktivitet.

58-åringen har beholdt sin påvirkningskraft og er et forbilde for mange i dag. Det er hun også for sin ektemann:

«Miche, jeg er ikke sikker på hvorfor du ser akkurat lik ut etter 30 år og at jeg ikke gjør det. Det jeg vet er at jeg vant lotteriet den dagen», skriver han til en bildekarusell med tre bilder av paret sammen på stranda samt et tilbakeblikk til bryllupsfeiringen. Innlegget har fått 3,5 millioner likerklikk.

«Jeg kunne ikke ha ønsket en bedre livspartner. Gratulerer med bryllupsdagen, kjære!» avslutter han.

Hyllet hverandre

Michelle tok også til Instagram for å vise sin kjærlighet til mannen hun har vært gift med i 30 år. Paret har stått side om side gjennom to presidentperioder, og de har to barn sammen – døtrene Malia (24) og Sasha (21).

«Gratulerer med bryllupsdagen til mannen jeg elsker! De siste 30 årene har vært et eventyr, og jeg er takknemlig for å ha deg ved min side. Gleder meg til en livstid sammen. Jeg elsker deg» skriver den tidligere førstedamen til sin ektemann, beriket med en kysse- og hjerteemoji.

I boken «Becoming» fra 2018 beskriver den tidligere førstedamen hvordan ekteparet møttes. Hun var satt til å være mentor for sin kommende ektemann i advokatfirmaet hun var ansatt i. Hun var fokusert på karrieren og var ikke interessert i date.

Snart skulle det vise seg å snu. Da Barack ikke ga seg, ble hun til slutt sjarmert. Parets første kyss var utenfor en iskiosk i Chicago.

«Han lente seg mot meg for et kyss. Det var det. Du vet, etter det kysset var det kjærlighet. Og han var min mann», fortalte hun under et intervju hos Good Morning America i 2018.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer