Sonja Iren Johnsen:

- Bare ikke kommenter det!

Influenseren kommer med en påminnelse til folk før vi samles i jula.

SONJA IREN JOHNSEN: 23-åringen synes det er synd at folk kommenterer på andre sine kropper. Foto: Privat
SONJA IREN JOHNSEN: 23-åringen synes det er synd at folk kommenterer på andre sine kropper. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Modell og influenser, Sonja Iren Johnsen (23), kommer med noen råd til folk i disse førjulstider.

Nylig delte hun et innlegg på Instagram til sine 65 000 følgere, med en påminnelse til folk.

Hun skriver blant annet at du ikke trenger å påpeke andre folks kropp og utseende, snakke negativt om din egen kropp foran andre, eller påpeke hva andre spiser.

- Man får fort høre det

Vi tok en prat men Johnsen for å høre hva hun tenker om temaet.

- Jeg har ikke selv opplevd å få kommentarer, da jeg er så heldig og har en familie der vi fokuserer mest på andre ting enn det. Vi gir heller hverandre komplimenter, og har det fint i hverandre sitt selskap, sier hun til KK.

- Men, når jeg har gått ned i vekt får man fort høre det fra følgere på sosiale medier, kollegaer og venner. Det menes godt, men jeg synes ikke det er nødvendig å kommentere noen sitt vekttap eller økning uansett, med mindre man er en venn eller nær person som er bekymret, fortsetter hun.

- Utrolig synd

Johnsen brenner for å bekjempe kroppspress og normalisere vanlige kropper. Hun er også for mangfold i sosiale medier og i motebransjen.

- Jeg synes det er utrolig synd at folk kommenterer andre sine kropper. Det er noe som dessverre er veldig normalt og hører folk stadig vekk kommentere andre sitt vekttap og vektøkning. Dette er noe som kan være skadelig for person som får hører det og folk rundt. Man vet heller ikke hva noen går igjennom. Forandring i vekt kan være sykdom eller at noen har det kjipt, forteller hun til KK.

23-åringen mener at man kan si at folk stråler, si at folk ser bra ut, gi komplimenter om julekjolen, eller finne andre måter å heie frem andre på.

Hvis du tar på deg nyinnkjøpte truser eller andre tettsittende plagg uten å ha vasket dem først, bør du tenke deg om en ekstra gang. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks. Vis mer

- Og om man er bekymret for at noen har gått mye opp eller ned i vekt, finn en måte og spør om det går bra og vis omsorg. Man vet som sagt aldri hvorfor folk går opp eller ned i vekt, så man skal være forsiktig med hva man sier.

Influenseren påpeker også at det er viktig hvordan man snakker foran barn om dietter, og det å passe inn i julekjolen.

- Barn får med seg det meste, og julen skal ikke handle om det.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om