Drømmer

Barna tegnet sine håp

Alvorlig syke barn fikk tegne sine ­drømmer. En fotograf gjorde fantasiene til virkelighet, og ga barna nytt mot. Her kan du se barnas tegninger og de kunstverkene fotograf og kunstner Shawn Van Daele lagde.

Barna tegnet sine håp
Publisert
Sist oppdatert

Barna du ser på disse bildene har gjennomgått mye. Hvert av dem har overlevd alvorlige sykdommer, som kreft eller hjertetransplantasjon.

Takket være en kanadisk kunstfotograf, er deres vakreste drømmer blitt virkelighet – i alle fall på bilde.

For nesten to år siden oppmuntret nemlig Shawn Van Daele alvorlig syke barn å sende inn ­tegninger av sine drømmer – om det var å være prinsesse, pirat eller astronaut. Han inviterte til fotostund, og ble kjent med barna. Deretter omsatte han tegningene til bilder, med barna som hovedpersoner.

Han tilsatte litt teknisk magi, og vips – så viste han barna at alt er mulig.

Hans prosjekt «Drawing Hope» (å tegne håp) har blant annet skapt mye oppmerksomhet rundt organdonasjon. Nå vil fotografen også gi ut en barnebok med flere slike ­bilder. Overskuddet blir delt ­mellom veldedige organisasjoner og aktiviteter som er knyttet til barna på bildene.

Alexandrias tegning.
Alexandrias tegning. Vis mer
DRONNINGEN AV GODTERILAND: Alexandria fikk transplantert ny lever da hun var baby etter at hun ble født med en sjelden sykdom. Takket være en donor får hun leve opp til å bli hvem hun vil, til og med dronningen av godteriland.
DRONNINGEN AV GODTERILAND: Alexandria fikk transplantert ny lever da hun var baby etter at hun ble født med en sjelden sykdom. Takket være en donor får hun leve opp til å bli hvem hun vil, til og med dronningen av godteriland. Vis mer


Annieks tegning.
Annieks tegning. Vis mer
EN DAG PÅ STRANDEN: Anniek ble hjerteoperert da hun var bare 17 dager gammel, og vil også trenge flere operasjoner når hun blir eldre. Men den tapre lille jenta kan godt være helten med sandslottet i drømmen!
EN DAG PÅ STRANDEN: Anniek ble hjerteoperert da hun var bare 17 dager gammel, og vil også trenge flere operasjoner når hun blir eldre. Men den tapre lille jenta kan godt være helten med sandslottet i drømmen! Vis merChances tegning.
Chances tegning. Vis mer
OPPDAGEREN: Chance får cellegift for akutt leukemi, men en dag vil han gjerne bli kaptein på et skip.
OPPDAGEREN: Chance får cellegift for akutt leukemi, men en dag vil han gjerne bli kaptein på et skip. Vis merDavids tegning.
Davids tegning. Vis mer
HELTEN: David var 8 år da han hadde sin første av tre hjerteoperasjoner. I drømmen er han astronaut som beskytter alle barns ønskestjerner.
HELTEN: David var 8 år da han hadde sin første av tre hjerteoperasjoner. I drømmen er han astronaut som beskytter alle barns ønskestjerner. Vis mer
 

Dawsons tegning.
Dawsons tegning. Vis mer
KLAR FOR EVENTYR: Dawson tilbragte nesten hele sitt første leveår på sykehuset fordi han fikk hjernehinnebetennelse. Han må sitte deler av tiden sin i rullestol, men ville elsket å være en pirat på Trillium-øya, som tegningen hans viste.
KLAR FOR EVENTYR: Dawson tilbragte nesten hele sitt første leveår på sykehuset fordi han fikk hjernehinnebetennelse. Han må sitte deler av tiden sin i rullestol, men ville elsket å være en pirat på Trillium-øya, som tegningen hans viste. Vis mer


Kaylas tegning.
Kaylas tegning. Vis mer
RIDEPRINSESSEN: Kayla har Crohns syndrom og det gjør at hun har mye vondt og er mye trøtt. Men hun elsker å ri, og drømmen er å galloppere gjennom skogen, og håpet om å få oppleve dette gjør henne sterk.
RIDEPRINSESSEN: Kayla har Crohns syndrom og det gjør at hun har mye vondt og er mye trøtt. Men hun elsker å ri, og drømmen er å galloppere gjennom skogen, og håpet om å få oppleve dette gjør henne sterk. Vis merKayleighs tegning.
Kayleighs tegning. Vis mer
KLART HUN KAN!: Kayleigh må jevnlig ta amertefulle injeksjoner på grunn av leddgikt. Likevel tror hun alt er mulig, som for eksempel å være prinsessen av roseslottet.
KLART HUN KAN!: Kayleigh må jevnlig ta amertefulle injeksjoner på grunn av leddgikt. Likevel tror hun alt er mulig, som for eksempel å være prinsessen av roseslottet. Vis merMarcos tegning.
Marcos tegning. Vis mer
LIVET ER EN REISE: Marco fikk en hjertetransplantasjon bare 34 dager gammel. Som fireåring fikk han kreft. Hans drøm er å se mest mulig her i verden.
LIVET ER EN REISE: Marco fikk en hjertetransplantasjon bare 34 dager gammel. Som fireåring fikk han kreft. Hans drøm er å se mest mulig her i verden. Vis merNaomis lille kunstverk.
Naomis lille kunstverk. Vis mer
TRAVEL BIE: Naomi har en sjelden genfeil som gjør henne utslitt, men den lille jenta elsker å danse og skulle så gjerne vært en flyvende fe blant valmuene.
TRAVEL BIE: Naomi har en sjelden genfeil som gjør henne utslitt, men den lille jenta elsker å danse og skulle så gjerne vært en flyvende fe blant valmuene. Vis merRileys tegning.
Rileys tegning. Vis mer
MAGI: Bare sju måneder gammel fikk Riley en livreddende hjertetransplantasjon. Nå rir hun på en enhjørning over engene - akkurat som hun drømte om. Mamma er selvfølgelig med.
MAGI: Bare sju måneder gammel fikk Riley en livreddende hjertetransplantasjon. Nå rir hun på en enhjørning over engene - akkurat som hun drømte om. Mamma er selvfølgelig med. Vis merFordi Riley ikke kan tegne, sendte moren hans inn et bilde av hans elskede togsett.
Fordi Riley ikke kan tegne, sendte moren hans inn et bilde av hans elskede togsett. Vis mer
ALLE OMBORD: Riley var født med feil på flere organer og fikk nylig hjerte og lunger transplantert. Drømmen hans er å være en del av det lille togsettet han elsker så høyt.
ALLE OMBORD: Riley var født med feil på flere organer og fikk nylig hjerte og lunger transplantert. Drømmen hans er å være en del av det lille togsettet han elsker så høyt. Vis merSadies tegning.
Sadies tegning. Vis mer
SOLENS SØTESTE: Sadie har en synsforstyrrelse som gjør at hun må holde seg unna solen. Selvfølgelig drømmer hun om å være solprinsesse!
SOLENS SØTESTE: Sadie har en synsforstyrrelse som gjør at hun må holde seg unna solen. Selvfølgelig drømmer hun om å være solprinsesse! Vis merFotograf og kunstner Shawn Van Daele.
Fotograf og kunstner Shawn Van Daele. Vis mer


 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer