Bente (64) fikk modellkontrakt

For noen år siden besøkte Bente Helenesdatter Pettersen en plastisk kirurg. Hun ville endre litt på utseendet, men ombestemte seg. - Det er den lureste beslutningen jeg har tatt.

SKJØNNHET FRA INNSIDA OG UT: - Jeg har funnet lykken i å bli eldre. Jeg føler meg fin og attraktiv ved å erkjenne min egen alder og virkelig tro på at skjønnhet kommer innenfra, sier Bente Helenesdatter Pettersen. Foto: Solveig Selj
SKJØNNHET FRA INNSIDA OG UT: - Jeg har funnet lykken i å bli eldre. Jeg føler meg fin og attraktiv ved å erkjenne min egen alder og virkelig tro på at skjønnhet kommer innenfra, sier Bente Helenesdatter Pettersen. Foto: Solveig Selj Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg er jo nesten 65. Det er jo helt utrolig! Ler Bente Helenesdatter Pettersen i telefonen.

Hun har nettopp signert modellkontrakt med det svenske modellbyrået Golden Age Models grunnlagt av modell Shama Persson. Helenesdatter Pettersen blir byråets første kvinnelige norske modell. Modellbyrået, som har kunder som IKEA, Lindex og Odd Molly, ønsker å være en motvekt til den økende alderismen og synliggjøre skjønnheten som finnes i livserfaring.

Helenesdatter Pettersen er fotograf og har gjennom årene hatt ulike lederroller innen HR. På sin egen instagramkonto @killersixty hyller også Helenesdatter Pettersen selv aldrende skjønnhet. Her har hun fotografert noen tusen kvinner fra alderen 50 og oppover. Både kvinner og menn heier på bildene som legges ut.

I dag omfavner Bente sin egen alder og utseendet som endrer seg med den, men hun forteller at også hun syntes det var problematisk å oppdage at «ting hang».

Trist etter besøk hos plastisk kirurg

Det var en sommerdag for noen år siden at hun så sin egen refleksjon i iPaden. Hun syntes alt i ansiktet hang og slang. Bente, som egentlig er i mot plastisk kirurgi, tenkte hun kanskje bare kunne få dratt opp litt hakehud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.