Hjerneslag:

Bente Linn vet hun vil få hjerneslag. At ingenting kan stoppe det

- Vi er blitt mer impulsive. Vi lever her og nå.

KJENNER SIN SKJEBNE: Bente Linn Strømmen må leve med at hun før eller siden vil bli rammet av et aller siste hjerneslag. FOTO: Astrid Waller
KJENNER SIN SKJEBNE: Bente Linn Strømmen må leve med at hun før eller siden vil bli rammet av et aller siste hjerneslag. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Sykdommen kommer til å ende like brått som den startet. Med et hjerneslag. Hun vet den vil komme, den aller siste hjerneblødningen. Hun vet bare ikke når. Men sjelden tar det mer enn ti-femten år mellom det første utløsende slaget og det siste. Men som hun sier for å trøste seg selv:

- Jeg kan jo også bli kjørt over av en buss.

LES OGSÅ: Maria Mena: - Jul fremkaller vanskelige følelser for mange, også for meg

Tikkende bombe

Tobarnsmoren Bente Linn Strømmen (45) har Cadasil. En sykdom hun for tre år siden ikke hadde hørt om. Det hadde heller ikke flere av legene hun møtte. På verdensbasis er det rundt 500 familier som er rammet av denne genetiske sykdommen. Fremdeles, snart tre år etter hun fikk diagnosen, forholder hun seg til forkortelsen for sykdommen, som så brått skulle endre livet hennes: Cerebral autosomalt dominant arteriopati med subkortikale infarkter og leukoencefalopati. En svært sjelden og arvelig hjernekarsykdom. En genfeil som vil føre til et utall drypp og hjerneslag. Det er som hodet er en tikkende bombe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer