Bytte yrke i voksen alder:

Bente ville jobbe i helsesektoren: – Det ligger i ryggmargen å hjelpe andre

Mange helsefagarbeidere velger å forlate yrket etter noen år, men det er også de som går motsatt vei. Bente Linde Johannessen var fast bestemt på at hun ville inn i helsesektoren, og begynte på fagskolen som 50-åring.

MENINGSFYLT: Bente Linde Johannessen synes det er svært givende å kunne hjelpe andre mennesker. – Jeg angrer ikke et sekund på at jeg byttet yrke, og føler at jeg er på rett hylle i livet, sier hun. Foto: Privat
MENINGSFYLT: Bente Linde Johannessen synes det er svært givende å kunne hjelpe andre mennesker. – Jeg angrer ikke et sekund på at jeg byttet yrke, og føler at jeg er på rett hylle i livet, sier hun. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Jeg er omsorgsfull som person, og har i alle år hatt omsorgsarbeid på si. Så valget var ikke så vanskelig, sier Bente Linde Johannessen (53) om hvorfor hun ønsket å ta en utdanning innen helse og omsorg.

Hardanger-kvinnen hadde jobbet som assistent på en skole i mange år, da hun for tre år siden bestemte seg for å skifte retning. Bente trengte rett og slett en forandring. Hun hadde allerede jobbet litt innen pleie og omsorg, og syntes det ga henne veldig mye.

– En del av disse jobbene er imidlertid ganske fysisk krevende, noe jeg egentlig ikke hadde helse til, sier Bente, som tidligere har vært kreftsyk og slet med enkelte ettervirkninger.

– Jeg snudde blikket mot psykiatrien, og jobbet noen år i et bofellesskap for mennesker med psykiske utfordringer. Det var veldig spennende – og passet kroppen min veldig bra, for vi slapp en del tunge løft, forteller hun videre.

Intensiv periode

Dermed søkte hun seg inn på studiet Psykisk helsearbeid ved Fagskolen i Bergen. Hun hadde imidlertid ingen utdanning innen helse – så hun tok eksamen som helsefagarbeider samtidig som hun gikk på fagskolen. I tillegg jobbet hun i 100 prosent stilling ved siden av. Hun jobbet 12,5 timers vakter i en omsorgsbolig, og hadde dermed mange fridager. Dette var veldig greit i kombinasjon med studier, synes Bente. Samtidig var tiden knapp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer