Fisk Og Skalldyr

Bentes Engeslands bacalao

Her er oppskriften på en av favorittrettene til KKs sjefredaktør.

Publisert
Sist oppdatert
(Til 14 personer)3 kg klippfisk (soltørket og benfri)1 1/2 kilo løk ca 4 1/2 kg poteter 5 bokser solmodne tomater tomatpure (etter smak)hel, tørket spansk pepper etter smak1- 1 1/2 liter olivenoljetørr hvitvin Legg fisken i vann et døgn før festen. Skift vann flere ganger, slik at fisken ikke blir for salt. Gi den et lett oppkok for å fjerne ben. Det lønner seg å kjøpe benfri fisk. Olje brennes av på svak varme, inntil det kommer en blågrå røyk opp. Dette gjør bacalaoen mer smidig og oljen lettere å fordøye. Oljen må kjøles av før den helles i gryten. Løken skjæres i ringer. Poteter skjæres i skiver. Gis et lett oppkok etterpå, men ikke for lenge - da blir de mosete og de er best litt harde. Legg alle ingrediensene lagvis i gryten. Start med olje, så fisk, løk, poteter, tomater/tomatpuré, spansk pepper. Noen bruker hvitløk også, men jeg synes det fortrenger annen smak. Bruk mye spansk pepper, da blir bacalaoen hot, gjerne rundt 20 «hatter» til den mengden som er angitt her. Hvitvin has i når retten har putret en god stund, bacalaoen blir best når den får stå og godgjøre seg lenge. Server baguetter og spansk rødvin eller øl og akevitt til bacalao.Og ikke glem mye vann ...SJEFREDAKTØRENS ANDRE FAVORITTOPPSKRIFTER:
 • Gravlaks med sennepssaus
 • Pinnekjøtt
 • Karamellpudding
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer