Kultur

Besatt av Supermann

Siden han var barn, har Brandon Routh drømt om Supermann. Nå spiller han selv rollen som kappekledt helt.

Besatt av Supermann
Publisert
Sist oppdatert
I 2003 gikk Brandon Routh på en kostymefest utkledd som Supermann/Clark Kent. Ett år senere ble han oppringt av regissør Bryan Singer, som lurte på om Brandon var interessert i å spille rollen som superhelt på det store lerretet, i årets blockbustersuksess Superman Returns.

Helt ut av intet hentet Singer sin nye Supermann. Brandon Routh er 26-åringen som drømte om Supermann da han var barn, og som nå har trukket i trikot for å gi nytt liv til helten. Routh er übervakker og keitete på samme tid, og kler dårelokk som få andre.

- Første gangen jeg så en Supermann-film var jeg fem eller seks år gammel og satt i stua i Supermann-pyjamas. Jeg syntes det var så spennende at jeg hoppet rundt og fikk vondt i hode og var syk halv filmen, har Brandon sagt til den britiske tabloidavisa The Daily Mirror.

Her forteller han også at hans største bekymring i forbindelse med filmen var hvordan familien til den tidligere Supermann-skuespilleren, Christopher Reeve, ville ta det. Han slapp imidlertid å engste seg etter at Reeves enke Dana sendte ham et brev.

- Jeg kan nesten ikke beskrive hvordan det var å få hennes velsignelse. Jeg vet alt om hva Christopher Reeve gjorde i de filmene, så sjelen hans og nærværet hans var med meg gjennom hele innspillingen.

Regissøren bak Superman Returns, Bryan Singer, er full av lovord om den unge skuespilleren, som fram til nå kun har hatt små roller i såpeserier og sitcoms.

- Umiddelbart da jeg møtte Brandon visste jeg at ville være den perfekte Supermann. Det var noe med bakgrunnen hans som småbygutt, men også at han har erfaring fra å bo i New York og LA. Han er jordnær og kommer fra en trygg familiebakgrunn. Dessuten har han et indre moralsk kompass som jeg tror er essensielt om du skal være troverdig i rollen som Superman, forklarer suksessregissøren ifølge Aftenposten.

Brandon Rouths tilværelse er raskt i ferd med å forandre seg. Fra en anonym hverdag lever han nå med superstjernestatus og kan kreve rundt 70 millioner kroner for sin neste film. I tillegg har han et stående tilbud fra bladet Playgirl: kaster han klærne, får han en halv million dollar. Hva kjæresten Courtney Ford synes om forslaget vites ikke, men Routh har foreløpig verken sagt ja eller nei. Vi får krysse fingrene ...


LES MER:
 • Fin nostalgitrip: kk.no anmelder Superman Returns
 • Hun er Supermanns drømmekvinne: Se bildene av nye Lois Lane
 • ALT OM FILM • Har funnet sin Lois Lane: Brandon Routh har i to og et halvt år vært sammen med sin kjæreste Courtney Ford, som han møtte på en kaffebar.
  Har funnet sin Lois Lane: Brandon Routh har i to og et halvt år vært sammen med sin kjæreste Courtney Ford, som han møtte på en kaffebar. Vis mer
  I 2003 gikk Brandon Routh på kostymefest utkledd som Supermann. Ett år senere var kostymet oppgradert noe ...
  I 2003 gikk Brandon Routh på kostymefest utkledd som Supermann. Ett år senere var kostymet oppgradert noe ... Vis mer
  Søt også som liten: Brandon var fan av både baseball og Supermann som barn.
  Søt også som liten: Brandon var fan av både baseball og Supermann som barn. Vis mer
  Brandon med medskuespillerne Kate Bosworth og Kevin Spacey.
  Brandon med medskuespillerne Kate Bosworth og Kevin Spacey. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer