Ukjent arving på NRK

Besøker fortsatt gravene til de som døde alene

Ukjent arving-programleder Tarjei Strøm lever med menneskeskjebnene etter arbeidet med programmet. - Jeg skulle ønske ensomheten var selvvalgt, men veldig mange faller utenfor.

PRØVER Å FORSTÅ: Tarjei Strøm forteller at han er blitt berørt av historiene til de avdøde i Ukjent arving. - Jeg kan henge meg opp i deres historier og forsøke å forstå hvordan de har hatt det. Foto: Kjell Jøran Hansen, NRK
PRØVER Å FORSTÅ: Tarjei Strøm forteller at han er blitt berørt av historiene til de avdøde i Ukjent arving. - Jeg kan henge meg opp i deres historier og forsøke å forstå hvordan de har hatt det. Foto: Kjell Jøran Hansen, NRK Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg trodde det skulle være litt sånn: «Her står jeg med blomster og fem millioner. Vær så god», men du blir hele tida minnet på at det handler om menneskers liv, sier Tarjei Strøm, programleder for Ukjent arving på NRK.

Gjennom to sesonger av programmet har Strøm kontaktet en rekke personer som får arve slektninger de aldri har hørt om. Noen har arvet beløp som endrer livene deres. Samtidig har flere av arvingene ønsket å gi bort pengene. Ofte får de en slags skyldfølelse fordi de arver penger etter en avdød slektning som har vært ensom.

I programmet har det også dukket opp svært nære slektninger som en ukjent halvbror og en bortadoptert datter. Noen telefoner har også vært tunge å ta. For hvordan forteller du til en person at du vet hvem hennes ukjente mor er?

Har funnet nære slektninger

I episoden «Skjønnhetsdamens hemmelighet» viser det seg at hovedpersonen, Betzy Dahl, har en bortadoptert datter i København. Dahl hadde levd et eventyrlig liv, men på sine siste dager ble hun stemplet som gal av lokalsamfunnet. Hele livet hadde datteren Alette bodd i København uten å vite om moren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.