Kultur

Best på kino akkurat nå

Mye å velge mellom for deg som vil ha en god filmopplevelse.

Publisert
Sist oppdatert
De gode filmopplevelsene nærmest står i kø om dagen - her er godbitene du bør få med deg på stort lerret.Skal du bare se én film denne uka, slå et slag for dyrene og gå for elefanten. Slipp Jimmy fri er basert på tegneserien To trøtte typer, Christopher Nielsens framstilling av den skakkjørte tilværelsen til Odd og Geir, to slitne karer som ramler fra rusrunde til rusrunde. De jakter på en narkoman elefant, i likhet med en rekke andre lyssky karakterer. Det er rått og svart og tidvis utrolig burlesk, samtidig som historien engasjerer som pokker. En animasjonsfilm i særklasse.

Du kan også velge en annen fersking, nemlig The Weather Man, med Nicholas Cage i fin form. The Weather Man er en merkelig film som vakler mellom komedie og dramaet som sjanger, den virker humoristisk i tonen før man lett humrende gripes av alvoret. Cage spiller værmelderen som er på god vei mot stupet, når privatlivet klapper sammen får han store problemer med å takle tilværelsen. En severdig, stillferdig og sympatisk film.

Romance & Cigarettes har en uslåelig rolleliste og en historie som er like original som den er nydelig. Kjærlighet og skakke karakterer gjør filmen til en fryd.

Pierce Brosnan er ufyselig sjarmerende i leiemorderkomedien Matador. I en bar i Mexico erobrer han sin hittil eneste venn, og vennskapet skal vise seg å få dramatiske konsekvenser for dem begge. Denne tøysete kriminalkomedien er en sjarmerende, komisk og vennligsinnet film du gjerne kan unne deg. Ta med deg en god venn som ler høyt og la deg rive med av ultramaskuline barte-Brosnan.

I Dark Horse får vi servert en rekke kapitler om mennesker som for det meste loker rundt uten helt å vite hva de vil med sine tilmålte år. Muntert, rørende i en befriende annerledes film.

Istid 2 er et kjærkomment gjensyn med den forhistoriske dyregjengen vi alle falt for noen år tilbake. Manny, Diego og Sid fører an når våre venner flykter fra smeltende is, skumle monstre og kjempebølger. Nylig satte Istid 2 årets første rekord på amerikanske kinoer, og ble den første filmen i 2006 som har spilt inn over 100 millioner dollar. Tegnefilmen troner ikke uventet på kinotoppen også her hjemme, og ble sett av over en halv million nordmenn bare i påsken.

Dessuten minner vi om at tidligere favoritter som Syriana og Brokeback Mountain fortsatt går på kino - har du ikke sett disse, er det absolutt på tide!LES MER HER: ALT OM FILM

Jimmy er en elefant med heroinknekk i knærne og seriøse nerveproblemer.
Jimmy er en elefant med heroinknekk i knærne og seriøse nerveproblemer. Vis mer
James Gandolfini glitrer i underskjønne Romance & Cigarettes
James Gandolfini glitrer i underskjønne Romance & Cigarettes Vis mer
Istid 2 er finfin underholdning for hele familien.
Istid 2 er finfin underholdning for hele familien. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer