Kari Traa

Bestemoren sydde bunaden

- Hun døde i høst. Jeg savner henne veldig, forteller Kari Traa (42).

BUNAD FRA BESTEMOR: Hun var hennes store forbilde, nå bruker Kari bunaden til både 17. mai og fallskjermhopping ...  Foto: Lars Myhren Holand
BUNAD FRA BESTEMOR: Hun var hennes store forbilde, nå bruker Kari bunaden til både 17. mai og fallskjermhopping ... Foto: Lars Myhren Holand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bestemor sydde bringekluten, beltet, skjorten og forkleet, forteller Kari Traa, som fikk bunaden i konfirmasjonsgave, i likhet med «alle andre jenter på Voss».

– På kjøkkenbordet hennes lå det alltid bunadssøm og perlegreier. Hun sydde bestandig på en bunad, og bestefar satte seg av og til ned og hjalp til med perling av belter. Det var litt komisk, de store nevene hans som trædde perler. Bestemor var mitt store forbilde. Hun døde i høst. Jeg savner henne veldig.  

Det mangler ikke på anledninger der Kari har trykket bestemors bringeklut tett til brystet:  – Jeg har hoppet fallskjerm i bunaden flere ganger, og i fjor sto jeg på longboard og på ski på Folgefonna.

LES OGSÅ: Sjekk disse bunadsbildene av Anne Rimmen og Else Kåss Furuseth! 

Også da Kari var i Sør-Afrika i 2008 for å søke om VM i Freestyle på Voss, var bunaden det opplagte valget:  

– Jeg oppdaget at jeg hadde glemt bringekluten hjemme, så da jeg gikk på scenen klokka sju om morgenen foran «pampene» i FIS, puttet jeg en Vossabrosjyre i veståpningen i stedet. Det var ingen som merket noe. Og vi fikk VM.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer