DNA-testing

Bestevennene oppdaget at de var søstre etter 17 år

– Vi har alltid fått høre at vi er så like.

UTROLIG HISTORIE: Latoya og Ashley har vært bestevenner i 17 år. I 2020 fant de ut at de var biologiske søstre også. Foto: Skjermdump fra Good Morning America
UTROLIG HISTORIE: Latoya og Ashley har vært bestevenner i 17 år. I 2020 fant de ut at de var biologiske søstre også. Foto: Skjermdump fra Good Morning America Vis mer
Publisert

Vennskapet mellom Ashley Thomas (31) og Latoya Wimberly (29) er så nært som du får det. Fra de ble kjent på barneskolen har de kalt seg søstre, men de hadde nok ikke trodd at de etter 17 år som venner kom til å finne ut at de faktisk var det.

– Vi har alltid fått høre at vi er så like, sier Ashley Thomas i et intervju med Good Morning America.

Både Ashley og Latoya kommer fra Philadelphia, USA, og har siden sjetteklasse vært bestevenner. I en alder av 15 år fant Ashley ut at mannen som hadde oppdratt henne sammen med moren hennes, ikke var hennes biologiske far.

Fem år senere dør Ashleys mor, og Ashley sitter igjen med mange spørsmål om sin biologiske far. Hvem han er, var på det tidspunktet ukjent.

Men så skjer det noe: Tidligere i år la Ashley ut et bilde av venninnen Latoya på Facebook. Bestevennen til Ashleys avdøde mor kommenterte på bildet og skrev at hun ikke visste at Ashley var bestevennen til Kenneth Wimberlys (48) datter.

Kenneth er altså faren til Latoya Wimberly. Etter å ha lest dette, ringte Ashley bestevenninnen og fortalte henne at morens bestevenn kjente faren hennes. Kanskje kjente Kenneth moren hennes også?

Det viser seg at han gjorde det. De hadde en liten romanse som tenåringer, men de holdt ikke kontakten. Det skulle altså gå 31 år før Kenneth Wimberly fant ut at denne romansen hadde ført til noe mer. Nemlig et barn, som nå var bestevenn med hans datter.

Det endte med at han tok en DNA-test som kunne avsløre at han er Ashley Thomas' far. I intervjuet med Good Morning America kommer det frem at han alltid har hatt et far-datter-forhold til Ashley, og at han er glad hun er en del av familien.

VISSTE INGENTING: Kenneth Wimberly visste ikke at datterens bestevenn også var hans datter. Foto: Skjermdump fra Good Morning America
VISSTE INGENTING: Kenneth Wimberly visste ikke at datterens bestevenn også var hans datter. Foto: Skjermdump fra Good Morning America Vis mer

Fant hverandre gjennom DNA-hjemmetest

Det finnes mange slike utrolige historier som Ashley og Latoya sin. Etter at DNA-hjemmetest tok helt av rundt om i verden, er det mange som har funnet både nære og fjerne slektninger. Deriblant Maria:

Selv om tobarnsmamma Maria Hyo Joo Johansson (39) hadde en bra oppvekst med mange barndomsvenner, har hun alltid følt seg litt spesiell og hatt et sterkt ønske om å passe inn.

Som toåring ble hun nemlig adoptert fra Sør-Korea til Sverige. Her vokste hun opp i den lille byen Staffanstorp i Skåne, hvor det ikke var mange andre barn som så ut som henne.

For snart ni år siden dro hun til Sør-Korea sammen med samboeren sin. Her fikk hun mulighet til å kontakte organisasjonen GOAL som hjelper adopterte med å finne slektninger i Korea.

Turen til Sør-Korea ga dessverre ikke noe resultat for Maria og tiden gikk. En dag kom hun i kontakt med en kvinne som tipset henne om å gjøre en DNA-test for å finne slektninger.

Maria forteller at hun lenge var svært skeptisk til denne metoden, men etter en stund føltes det som om at dette var hennes eneste håp. I begynnelsen av 2017 sender hun derfor inn en DNA-test til MyHeritage med håp om å finne en fjern slektning.

Ett år går og Maria begynner å akseptere at drømmen om å møte en slektning nok aldri kommer til å oppfylles, da tikker det plutselig inn en melding til henne via MyHeritage: «Det virker som at du er søsteren min!»

Les resten av saken her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer