Singeltur

Betina (32) og Bjørn (37) møttes på singeltreff i fjellet - og ble forelsket

Nå oppfordrer de deg til å gjøre det samme!

SINGELTUR: Betina Veslehaug fra Geilo og Bjørn Børresen fra Tynset møttes under en arrangert singeltur via Den Norske Turistforening i 2013.  Foto: Privat
SINGELTUR: Betina Veslehaug fra Geilo og Bjørn Børresen fra Tynset møttes under en arrangert singeltur via Den Norske Turistforening i 2013. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jotunheimen en deilig julidag i 2013. Den Norske Turistforening (DNT) har i over 20 år arrangert såkalte singeltreff for de som drømmer om å treffe en partner i naturskjønne omgivelser, og blant de 36 menneskene (18 kvinner og 18 menn) som hadde møtt opp for singeltur denne dagen skulle seks av dem vise seg å være en perfekt match.

Betina Veslehaug (32) fra Geilo og Bjørn Børresen (37) fra Tynset er to av disse. Betina hadde hatt medlemskap i DNT i to år før hun dristet seg til å melde seg på et singeltreff. Da hadde hun «googlet» og gjort research i lang tid, og nysgjerrigheten fikk henne til å ta det avgjørende steget. 

- Jeg kjente ingen som har vært på en sånn type tur før, men jeg tenkte at nå skal jeg gjøre noe for meg selv. Det var mange i min gjeng som hadde begynte å etablere seg, og jeg meldte meg til slutt på, sier Betina til KK.no. 

Dagene i forkant av turen gikk med til å planlegge hva hun skulle ha med seg av praktisk turutstyr, så hun rakk nesten ikke «å grue» seg til det hun hadde i vente. For innrøm det: Når du leser setningen «singeltreff i fjellheimen» kjenner vel også du at det kribler litt ekstra i magen?

UT PÅ TUR: Betina Veslehaug og Bjørn Børresen fant felles interesse i natur og friluft. Foto: Privat
UT PÅ TUR: Betina Veslehaug og Bjørn Børresen fant felles interesse i natur og friluft. Foto: Privat Vis mer

- Det føles kleint de første fem minuttene, og så går det over. Alle er i samme båt, og det gjorde det lett å komme i prat med hverandre, forklarer Bjørn til KK.no.

- Da jeg møtte opp på Oslo S skal jeg innrømme at jeg kjente pulsen stige og at jeg var spent, men jeg kom raskt i snakk med et par gutter som også skulle være med på turen, sier Betina.

Betina og Bjørn forklarer at DNT er flinke til å arrangere turene og at det er bra opplegg underveis. 

- Det koster jo litt å være med på sånne turer. Man betaler både for transport, overnatting og mat. Vi var på en fem dager lang tur. Hovedformålet er å gå i fjellet, og hver dag var det en ny tur for gruppen. På kvelden er det satt av tid til sosialt samvær med quiz, musikk og fest, sier Bjørn.

Hvor lang tid tok det før dere fikk øynene opp for hverandre? Var det kjærlighet ved første blikk?

- Jeg la merke til ham under introen. Han var en utadvendt mann som fortalte at han var «rypetaksør», at han kunne skille mellom ryper og chicks. Det var morsomt! Så begynte vi bare å prate, og det viste seg at vi hadde masse til felles.

Både Betina og Bjørn er svært friluftsinteresserte mennesker som elsker å være i fjellet, men skal vi tro Bjørn ble kombinasjonen kjærlighet og fjell-luft nesten for mye av det gode. 

- Den siste dagen fikk jeg faktisk hjerteflimmer!

- Haha, nå kommer du til å få det stempelet, Bjørn. Men jo, du fikk jo hjerteflimmer som gjorde at vi måtte snu og tilbringe to ekstra dager på hytta. Men det var jo koselig det, forteller Betina lattermildt.

FIKK HJERTEFLIMMER: Betina og Bjørn ler litt av at Bjørn fikk hjerteflimmer den siste dagen av singeltreffet, noe som gjorde at de måtte tilbringe to ekstra dager på Jotunheimen. Dette bildet er tatt fra en fjelltur på Brosmetind på Kvaløya i Tromsø. Foto: Privat
FIKK HJERTEFLIMMER: Betina og Bjørn ler litt av at Bjørn fikk hjerteflimmer den siste dagen av singeltreffet, noe som gjorde at de måtte tilbringe to ekstra dager på Jotunheimen. Dette bildet er tatt fra en fjelltur på Brosmetind på Kvaløya i Tromsø. Foto: Privat Vis mer

At singeltreff-turen i regi av DNT var en suksess for Betina og Bjørn er det altså ingen tvil om. I dag bor paret sammen i Tromsø hvor de begge jobber, og de har en klar beskjed til andre single som vurderer å finne kjærligheten i fjellheimen:

- Ta sjansen og meld deg på! Bare gjør det! Du har ingenting å tape. Det er en positiv opplevelse, og sånne turer er fantastiske selv om man ikke nødvendigvis finner kjærligheten. Det er sosialt og artig, og i verste fall får du en fin fjelltur med bra folk. Det var en del med på turen som ikke var fjellinteresserte, og man MÅ jo ikke være Lars Monsen for å være med. Du må like å gå i fjellet, og være blid og glad, sier paret i kor til KK.no.

Naturlig nok er Ingvild Lundberg Bakke, som er kommunikasjonsrådgiver i Den Norske Turistforening, stolt over tilbudet de kan tilby til de kjærlighetssøkende.

- Det stemmer at fjellet er en super sjekkearena! Her er noen eksempler:
 
• Fjelltreffen: Dette er DNTs kontaktannonser, som ble lansert i medlemsbladet Fjell og Vidde i 1987 (nå ligger Fjelltreffen på våre nettsider). Fjelltreffen er fremdeles en svært populær tjeneste, og den mest besøkte siden på DNT.no.
• Singelturer: Noen år etter ble den første singelturen arrangert. DNT mottar med jevne mellomrom både bryllups- og babybilder fra folk som har funnet hverandre på Fjelltreffen eller på en av våre fellesturer. Singelturene er som vanlige fellesturer, bare hakket mer sosialt.
• Grønn lue: Den Norske Turistforening innførte i påsken 2014 luemerking etter sivilstatus. Det begynte som en aprilspøk, men etter en enorm respons på sosiale medier er det nå blitt virkelighet. 
• Fjellsjekkereglene: Hver tredje husstand i Norge består av en enslig person. Disse reglene ble enormt populære på sosiale medier, og senest i februar ville mange ha reglene tilsendt for å henge dem på hytteveggene sine. Reglene ble til i håp om å gjøre oss innadvendte nordmenn litt mer frimodige når vi møter noen vi liker.

Fjellsjekkereglene utformet av DNT: 

1. Legg gjerne ut på sjekking på fjellet uten trening. Øvelse gjør mester!
2. Meld fra hvor du går, slik at man kan møtes igjen. 
3. Vis respekt for andres luefarge. Grønn lue betyr ledig, rød lue betyr opptatt og oransje betyr kanskje åpen for kontakt.
4. Bli værfast – og få en ekstra dag til å finne din utvalgte. 
5. Ta alltid med rikelig tursnacks som kan deles. Veien til hjertet går ofte gjennom magen. 
6. Lytt til erfarne fjellsjekkere. 
7. Husk kart og kompass, slik at du kan spørre om hjelp til å bruke det. 
8. Gå ikke alene, spør om dere skal slå følge. 
9. Vend i tide, det er ingen skam å løpe etter for å spørre om telefonnummeret. 
10. Spar ikke på smilene og le av dårlige vitser om nødvendig.  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer