Ingredienser

Biff med hjemmelaget béarnaise og pommes frites

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 2 personer)
500 g biff
9 mandelpoteter
solsikkeolje
godt salt

Béarnaise
1 dl tørr hvitvin
0,5 dl hvitvinseddik
1 ss finhakket løk, gjerne sjalott
1/2 ts nykvernet pepper
2 ss fersk estragon
3 eggeplommer
250 g smør
salt og pepper

Begynn med sausen. Smelt smøret i en liten kjele. Ha vin, eddik, pepper, løk og halvparten av den hakkede estragonen i en annen kjele og kok opp. La det syde i 5 minutter. Ha blandingen i en bolle og tilsett eggeplommene. Pisk over vannbad til sausen blir luftig
og tykk som eggedosis. Spe med smøret og vær forsiktig med varmen slik at ikke egget
stivner. Smak til med salt, pepper og resten av estragonen. Deretter lager du pommes fritesen: Ha solsikkeolje i en kjele. Hell i slik at det fyller minimum 3 cm opp i kjelen. Ha høy temperatur på platen. Del potetene i båter, gjerne litt tynne. Tørk med et kjøkkenpapir slik at overflødig væske blir trukket ut. Friter potetene i to omganger. Først i 3–4 minutter, skru deretter varmen på maks og friter til de får en gyllen farge. Ikke ha i alle potetene på en gang. Legg på kjøkkenpapir slik at overflødig fett forsvinner. Strø over godt salt. Biffen svis først kjapt i varm panne uten fett. Ha deretter i smør – det blir ganske brunt på grunn av varm panne – og stek så biffen 3 minutter på hver side. Da blir den ganske rød. Snu den
heller litt hyppig i stedet for å la stykket ligge stille i 3 minutter. La den hvile noen minutter etter steking. Hvordan folk vil ha biffen stekt, er en smakssak, så her må du bare prøve deg litt fram.

Biff med hjemmelaget béarnaise og pommes frites
Biff med hjemmelaget béarnaise og pommes frites Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer