Ingredienser

Biff med hjemmelaget béarnaise og pommes frites

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Siren Lauvdal(Til 2 personer)500 g biff9 mandelpotetersolsikkeoljegodt saltBéarnaise1 dl tørr hvitvin0,5 dl hvitvinseddik1 ss finhakket løk, gjerne sjalott1/2 ts nykvernet pepper2 ss fersk estragon3 eggeplommer250 g smørsalt og pepperBegynn med sausen. Smelt smøret i en liten kjele. Ha vin, eddik, pepper, løk og halvparten av den hakkede estragonen i en annen kjele og kok opp. La det syde i 5 minutter. Ha blandingen i en bolle og tilsett eggeplommene. Pisk over vannbad til sausen blir luftigog tykk som eggedosis. Spe med smøret og vær forsiktig med varmen slik at ikke eggetstivner. Smak til med salt, pepper og resten av estragonen. Deretter lager du pommes fritesen: Ha solsikkeolje i en kjele. Hell i slik at det fyller minimum 3 cm opp i kjelen. Ha høy temperatur på platen. Del potetene i båter, gjerne litt tynne. Tørk med et kjøkkenpapir slik at overflødig væske blir trukket ut. Friter potetene i to omganger. Først i 3–4 minutter, skru deretter varmen på maks og friter til de får en gyllen farge. Ikke ha i alle potetene på en gang. Legg på kjøkkenpapir slik at overflødig fett forsvinner. Strø over godt salt. Biffen svis først kjapt i varm panne uten fett. Ha deretter i smør – det blir ganske brunt på grunn av varm panne – og stek så biffen 3 minutter på hver side. Da blir den ganske rød. Snu denheller litt hyppig i stedet for å la stykket ligge stille i 3 minutter. La den hvile noen minutter etter steking. Hvordan folk vil ha biffen stekt, er en smakssak, så her må du bare prøve deg litt fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer