(Til 4 personer)
Dette trenger du:
4 biffer (mørbrad, entrecôte eller indrefilet) à 250 g
4 store poteter
wasabi (sterk, grønn, asiatisk pepperrotkrem - kjent fra sushi)
200 g bløtt meierismør
blandet salat
salt, pepper og sukker
2 ss hvitvinseddik
2 ss mild olivenolje
Slik gjør du det:
Skyll og tørk salaten, riv den opp med hendene og ha alt i en stor bolle. Krydre med salt, pepper og en liten klype sukker, ha i olje og deretter eddik. Bland godt og lenge.
Skjær potetene i 1/2 centimeter tykke skiver, og legg dem på bakepapir på en stekeplate. Stek dem under grillelementet i ovnen, cirka 7 minutter på hver side.
Imens steker du biffene. Varm en stekepanne godt og ha i smør og solsikkeolje. Når smøret er brunt og oljen ryker, begynner du å steke biffene. De skal ha 2 minutter på hver side først, deretter skal de hvile på kald tallerken i 5 minutter og så stekes videre i 2 minutter på hver side. La kjøttet hvile til potetene er ferdige. Smak smøret til med wasabi og rør godt.
